NB I

Tévedett a licencbizottság?

A pécsiek szerint a szövetség határozata részben téves adatokon alapul, részben a valós adatokat tévesen értelmezik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A PMFC vezetősége is közleményben reagált arra, hogy az MLSZ licencadó bizottsága az elsőfokú döntés értelmében nem adott NB I-es rajtengedélyt a klubnak.

„A határozat indoklásának átolvasását követően úgy döntöttünk, hogy a döntés ellen jogorvoslattal élünk, mert az abban foglaltakat jogsértőnek tartjuk és továbbra is kérjük az NB I-es bajnokságban történő induláshoz szükséges engedély megadását.

A licenceljárásban igazoltuk, hogy a klub törvényes, likvid és adekvát működésének összes jogszabályi és gazdasági feltétele megvalósult, az NB I-es pécsi csapat nemzeti bajnokságban történő indulásának, és 2015–2016-os bajnokságban való folyamatos szereplésének jogi és közgazdasági akadálya sincs.

Az általunk az MLSZ illetékes bizottsága részére benyújtott iratok és nyilatkozatok alapján az NB I-es bajnokságban történő induláshoz szükséges engedélyt meg kellett volna kapnunk.

Mivel az MLSZ elsőfokú licencadó bizottság határozata a fentiekkel ellentétben részben téves adatokon alapul, részben pedig a valós adatokat tévesen értelmezi, így helytelen következtetéseket, és érdemben helytelen döntést tartalmaz, ezért jogsértő.

Biztosak vagyunk abban, hogy a fellebbezésünk folytán eljáró másodfokú licencadó bizottság klubunk érveit és álláspontját elfogadva, a bizonyítékainkat helyesen értékelve megadja a PMFC-Sport Kft. számára a 2015–2016 bajnoki évad NB I-es bajnokságában történő induláshoz szükséges engedélyt.

Pécsnek szüksége van az élvonalbeli labdarúgásra, a klubnak pedig szüksége van szurkolói támogatására, ezért mindenkit arra buzdítunk, és kérünk, hogy a tavaszi idény hátralévő meccsein jelenlétükkel fejezzék ki a klubhoz való ragaszkodásukat!”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!