NB I

Papíron nemzetközi lett a Haladás

A kiesőhelyen álló szombathelyiek húztak egy merészet: UEFA/NB I-es licencet kértek. Megkapták!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Magyar Labdarúgó Szövetség elsőfokú licencadó bizottsága május 12-én ülésezett és végleges döntéseket hozott a klublicenc alapeljárás kapcsán.

A bizottság a licenckérelmezők által benyújtott dokumentumok áttekintése és a klublicenc adminisztráció előterjesztése alapján hozta meg alább részletezett döntését. A licenckérelmezők az elsőfokú licencadó bizottság határozata ellen, a határozat kézhezvételétől számított nyolc napon belül nyújthatnak be fellebbezést a szövetség felé, amelyekről döntést a fellebbviteli licencadó bizottság hoz.

A 2015–2016-os szezonra licencet kapott sportszervezetek listáját a szövetség május 30-ig köteles megküldeni az UEFA részére. A bizottság a következő évadra a következő klubok részére adott meg klublicencet.

UEFA/NB I-es licenc:

Bp. Honvéd, Debreceni VSC-TEVA, Diósgyőri VTK, Ferencvárosi TC, MTK, Szombathelyi Haladás, Videoton FC.

NB I-es licenc:

Békéscsaba 1912 Előre, Dunaújváros PASE, Gyirmót FC, Mezőkövesd Zsóry, Paksi FC, Puskás Akadémia, Szolnoki MÁV FC, Újpest FC, Vasas FC, Zalaegerszegi TE FC.

NB II-es licenc:

Aqvital FC Csákvár, Balmaz Kamilla Gyógyfürdő, BFC Siófok, Budaörsi SC, Ceglédi VSE, FC Ajka, Kaposvári Rákóczi FC, Kisvárda-Master Good FC, Kozármisleny FC, Soproni VSE-GYSEV, Soroksár SC, Szeged 2011-Grosics Akadémia, Szigetszentmiklósi TK-Erima, Újbuda FC, Vác FC.

Olvasói sztorik