NB I

NB II? NB III? Csányi apró tévedése

„Csak” egy osztályt zuhanhatnak a licenc nélküliek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az a csapat, amely nem kap NB I-es licencet, az NB III-as lehet – közölte az MLSZ szerdai sajtótájékoztatóján Csányi Sándor.

A Nemzeti Sport Online szúrta ki először a szövetség klublicenc szabályzatában, hogy az elnök vélhetően tévedett. Az ide kattintva megtalálható dokumentum 15. oldalán ugyanis a következő rendelkezés szerepel:

„A nemzeti első osztályú (NB I) klublicenc iránti kérelem egyben nemzeti másodosztályú (NB II) klublicenc iránti kérelemnek is tekintendő. Amennyiben a nemzeti első osztályú (NB I) licencet kérelmező sportszervezet nem teljesítette a jelen szabályzat által a nemzeti első osztályú (NB I) licenc megszerzéséhez előírt valamennyi kötelező minimum követelményt, de teljesítette a nemzeti másodosztályú (NB II) klublicenc megszerzéséhez előírt valamennyi kötelező minimum követelményt, NB II-es licencet kap.”

Ha a Győri ETO a másodosztályú feltételeknek sem tud eleget tenni, még akkor is lehet négy klub, amely bejelentkezhet az NB II-be, úgyhogy meglehetősen kacifántos nyár elé néz a szövetség versenyirodája…

Olvasói sztorik