NB I

Nincs veszélyben a kecskeméti utánpótlás

Török László elmondta, hogy a licencügy közvetlenül nincs hatással az akadémiára.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Komoly veszélybe került a Kecskemét élvonalbeli felnőtt csapata, amely nem kapott licencet a következő szezonra. Bár a fellebbezés eredményét csak május végén hozza nyilvánosságra az MLSZ, az alföldi városban nagyon sokan aggódnak, de nem csak az NB I-es csapat, hanem az utánpótlás miatt is.

A Rangadó.hu megkeresésére a kecskemétiek utánpótlás szakmai igazgatója, Török László hangsúlyozta, hogy a Mercedes-Kecskeméti Labdarúgó Akadémia és a Kecskeméti LC KTE SI zavartalan működése biztosított, hiszen a profi foci és az utánpótlás szervezetileg elkülönülten működik. A KTE licencével kapcsolatos fejlemények nem befolyásolják az utánpótláscsapatok és az akadémiát, de természetesen mindenki nagyon szurkol, hogy megmaradjon az NB I-es felnőtt csapat.

– Együttműködési megállapodás van az akadémia és a KTE között, mi adjuk nekik az utánpótlás-csapatokat, de két különböző egyesületről van szó – szögezte le Török László. – Nagyon sajnáljuk, ami történt, az akadémia vezetését és szakmai stábját is váratlanul érintették az elmúlt napok hírei. Tudom, hogy megtörtént a fellebbezés, de a klub és az MLSZ kártyáiba sem látunk bele. Bízunk benne, hogy pozitív döntés születik, de ha mégsem, az semmiben nem befolyásolja az akadémiát, ugyanazt a támogatást fogjuk kapni, amit eddig, és az eddig bevált filozófia alapján, ugyanúgy neveljük tovább a fiatalokat. Tudom, hogy a KTE vezetői mindent megtesznek, hogy rendeződjön a kérdés, de a végső döntéstől függetlenül a mi csapataink továbbra is abban az osztályban fognak szerepelni, ahol kiharcolták maguknak a helyet.

A licencügy mellett javában zajlik a találgatás arról, hol lesznek a régiós központok, és 8, 10, 12 vagy 15 ilyen bázis lesz majd? A kecskemétiek érthetően régiós központtá szeretnének válni, még akkor is, ha esetleg a felnőtt csapat nem játszhat az élvonalban, hiszen a kettőnek közvetlenül nincs köze egymáshoz.

– Több dologért szorítunk ezekben a napokban. Ha negatív döntés születne a KTE ügyében, nem szeretném, hogy ezzel elveszítenénk a régiós központ lehetőségét, mert akkor ebben térségben szinte kihalna a futball, nagy űr keletkezne a dél-magyarországi térségben. A régiós központok elsősorban a magyar futballnak nevelik a játékosokat, hogy ki hova, melyik klubba, melyik osztályba jut végül, az más kérdés. Nagyon alapos, átgondolt döntésre van szükség az illetékesek részéről, mert nem lenne hasznos, ha a KTE licencének elvesztésével párhuzamosan az utánpótlás elveszítené ezt a lehetőséget – mondta végül Török László.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!