NB I

Mégis fellebbeznek a pápaiak

A Lombard vezetése még bízik benne, hogy van kiút a kilátástalannak tűnő helyzetből.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Nagyon úgy tűnik, hogy már csak a becsület viszi előre az élvonalban sereghajtó Lombard Pápa csapatát és alkalmazottait. A már-már kilátástalan pénzügyi helyzetben lévő futballklub tetemes adósságot halmozott fel, így nem is kapott indulási jogot a következő szezonra. Ennek ellenére a focisták nem dobták be a törölközőt, valamennyien úgy döntöttek, tisztességesen befejezik a mostani bajnokságot. Sokan bizonyára még reménykednek a kedvező fordulatban, ám az idő vészesen fogy – írja a veol.hu.

Persze, korábban is történtek már csodák, a Perutz-stadion környékén jelenleg ebben bízik játékos, klubvezető, valamint szurkoló egyaránt. Talán a legnagyobb kérdés az, hogy a következő idényben melyik osztályban indulhat el a pápai csapat?

Szemán György, a Lombard FC klubigazgatója a klublicenc hiányával kapcsolatban a Veszprém Megyei Naplónak szűkszavúan annyit mondott: elvégezték a kellő egyeztetéseket, és megfellebbezik az MLSZ licencadó bizottságának legutóbbi döntését. Vagyis a klubvezetés még bízik benne, hogy a szövetség május 26-i végleges döntése kedvező lesz számukra.

A vezetők a zöld asztal mellett harcolnak, a labdarúgók pedig a pályán igyekeznek kihozni a maximumot a nehéz helyzetből, a szurkolók pedig reménykednek, hogy nem szűnik meg Pápán a felnőtt labdarúgás. A csapat leghűségesebb drukkerei a kedd késő délutáni tréningről sem hiányoztak. Csalódottan elemezték a jelenlegi helyzetet, és leginkább a házi őrizetben lévő klubtulajdonost, Bíró Pétert kárhoztatták. Mint ismert, az üzletember ellen négymilliárd forintos kárt okozó csalás gyanúja miatt nyomoznak a hatóságok. Úgy fest, Bíró Péter teljesen tönkretette a pápai futballt – mondta egyikük.

Emellett egybehangzóan állították, a játékvezetők is rendre téves ítéletekkel sújtották a Lombard Pápát. Többen mondták azt is: sajnos nem új keletű dolog a pénztelenség a klubnál, de ez most már odáig fajult, hogy játékosokat tettek ki az albérletükből, némelyeknek ennivalóra sincs pénzük. Márpedig ha valaki, ők biztosan jól informáltak, hiszen minden edzésen ott vannak, a játékosok elmondják nekik a gondjaikat. Különösen dühítő számukra, hogy a nehézség ellenére egy kis szerencsével akár öt-hat ponttal is jobban állhatna kedvenc csapatuk, és akkor minden bizonnyal meglenne a bennmaradás – papíron, ugyanis az NB I-es licenc már más kérdés.

Viszont pletykaszinten hallani befektetőjelöltről, ám a várva várt megmentő minden bizonnyal csak első osztályú csapatra lenne hajlandó komolyabb összegeket áldozni…

Olvasói sztorik