NB I

Felszámolás indult Bíró cége ellen

A Magyar Nemzeti Bank visszavonta a Kézizálog Pénzügyi Szolgáltató Zrt. engedélyét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Korábban már beszámoltunk róla, hogy előállították Bíró Pétert, a Lombard Pápa futballcsapat és a Lombard Kézizálog Zrt. tulajdonosát a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai, egyúttal indítványozták az üzletember előzetes letartóztatását. Mint ismert, a Lombard Kézizálog Zrt. tulajdonosa április 7-én jogi képviselőjével önfeljelentést tett, és a feljelentés nyomán a hatóság csalás gyanúja miatt indított vele szemben nyomozást.

Az ügy folytatásaként tegnap a Magyar Nemzeti Bank a társaság pénzügyi és működési helyzete miatt visszavonta a Kézizálog Pénzügyi Szolgáltató Zrt. pénzügyi szolgáltatási tevékenységre vonatkozó tevékenységi engedélyét. A jegybank egyúttal kezdeményezte a társaság felszámolását, illetve – a törvény előírása szerint – a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló (PSFN) Nkft. felszámolóként való kirendelését – írja a portfolio.hu.

Az MNB január 22-én felügyeleti biztost rendelt ki a Kézizálog Zrt.-hez a pénzügyi vállalkozás helytelen hitelezési és refinanszírozási gyakorlata miatt, a PSFN felügyeleti biztosa pedig ismeretlen tettes ellen csalás bűntettének gyanúja miatt feljelentést tett egy, a Kézizálog Zrt.-hez és leányvállalatához kötődő ügy kapcsán. A Kézizálog Zrt. ügyfélpénzeket, betéteket nem kezelt. Sem a társaság mérete, tevékenysége, sem az érintett refinanszírozó intézmények által esetlegesen elszenvedendő veszteség nem jelent kockázatot a hazai pénzügyi rendszerre vonatkozóan.

Olvasói sztorik