NB I

Bíró Péter is rács mögé kerül?

Tarsoly Csaba után ezúttal a Lombard Pápa klubtulajdonosát állította elő a rendőrség.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az Origo.hu úgy értesült, hogy a Lombard Kézizálog Zrt. tulajdonosát elállították a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai. Az intézkedést megelőzően a nyomozók házkutatást tartottak a férfi lakhelyén és a vagyon-visszaszerzési intézkedéseket is megkezdték, tájékoztat a rendőrség.

A cég tulajdonosa (Bíró Péter, aki egyben a Lombard Pápa Termál FC tulajdonosa is) április 7-én, kedden jogi képviselőjével megjelent a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda épületében, ahol önfeljelentést tett. A feljelentés nyomán a hatóság csalás gyanúja miatt indított vele szemben nyomozást. Aznap este a nyomozók több helyszínen tartottak házkutatást és iratokat foglaltak le.

A Lombard Kézizálog 1998-ban alakult zálogtevékenység végzésére a cég honlapján található információk szerint. 2011 végére a társaság által kihelyezett kölcsönök állománya meghaladta a húszmilliárd forintot. A társaság négy fővárosi és egy vidéki fiókot működtet.

FRISS:

A hírt a rendőrség és az MTI is megerősítette. A Lombard Kézizálog Zrt. ügyével kapcsolatban kedden egy embert előállítottak a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai – közölte a honlapján a rendőrség.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint az intézkedést megelőzően nyomozók házkutatást tartottak a férfi lakhelyén és a vagyon-visszaszerzési intézkedéseket is megkezdték.

Az MTI úgy tudja, a férfi azonos a Lombard Kézizálog Zrt. tulajdonosával, aki korábban önfeljelentést tett. Az ORFK április elején jelentette be, hogy a Lombard Kézizálog Zrt. tulajdonosa önfeljelentést tett a rendőrségen, a nyomozás csalás gyanújával indult. Az akkori közlés szerint a kár meghaladja a négymilliárd forintot.

Csiszér-Kovács Viktória rendőr alezredes, szóvivő akkor elmondta, hogy a Lombard Kézizálog Zrt. tulajdonosa jogi képviselőjével jelent meg a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda épületében, ahol önfeljelentést tett.

A feljelentés nyomán a hatóság csalás gyanúja miatt indított vele szemben nyomozást. Az önfeljelentéssel egy időben a nyomozók több helyszínen tartottak házkutatást és iratokat foglaltak le.

Olvasói sztorik