NB I

A pápai polgármester tart a kieséstől

Áldozó Tamás szerint Bíró Péter tulajdonos érzi a felelősséget a csapattal kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Több szempontból is nehéz helyzetben van a Lombard Pápa Termál FC. Egyrészt a 15. helyen áll, menekül a kiesés elől, másrészt a klubtulajdonos Bíró Péter cége, a Lombard Kézizálog Zrt. csődje komoly hatással lehet a klubra is. Áldozó Tamás, Pápa polgármestere a napokban beszélt Bíróval, de – ahogy a Magyar Hírlapnak elárulta – nem teljesen nyugodt a csapat jövőjével kapcsolatban.

– Beszéltünk, és azt mondta, hogy a Lombard Kézizálog Zrt. csődje nem érinti az NB I-es labdarúgócsapatot, amelynek szintén ő a tulajdonosa. Állította, lesz pénz a focira – kezdte Áldozó Tamás. – Nem vagyok nyugodt, mert a csapat az utolsó előtti, tizenötödik, kiesőhelyen áll, és ez elszomorít. Ráadásul most még azt az időszakunkat is éljük, amikor rendre kifelé pattan a kapufáról a labda. Szóval nem állunk jól, és a klub körül is vannak nyitott kérdések. Kis költségvetésű csapat a Pápa, és ez az eredményeken is látszik. Nagyra értékelem Bíró Péter állhatatos munkáját, amelyet a város csapatáért tett, tesz, de látni kell azt is, hogy ennél többet ő nem tud áldozni a focira. Ha tényleg sikerül továbbra is üzemeltetnie az egyesületet, nagy előrelépést akkor sem várhatunk.

A polgármester elárulta, hogy az önkormányzat évi 55 millió forinttal segíti a csapatot, és ezért csupán azt kérik cserébe, hogy az NB I-ben szerepeljenek. Ha mégis kiesnek – amire van esély – és a tulajdonos távozik, a város nem veszi át a klubot.

– Ezt nehezen tudom elképzelni, bár azért kizárni sem lehet. Azt biztosan kijelenthetem, hogy az önkormányzatnak nincs forrása egy első osztályú csapat működtetésére. Optimista vagyok, hogy bennmaradunk, és azt is látom, Bíró Péter érzi a felelősséget az egyesülettel kapcsolatban – magyarázta Áldozó Tamás.

Olvasói sztorik