NB I

Újabb vereséget látott Bíró Péter

A Puskás Akadémia 1-0-ra győzött a Lombard Pápa otthonában az élvonal 23. fordulójában.
OTP Bank Liga, 23. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Puskás Akadémia 0-1 (0-1)
Pápa, 400 néző. Játékvezető: Vad II
Pápa: Szűcs L. – Jagodics B., Csizmadia, Bogunovics, Völgyi – Stieber A., Csilus T. (Sluka, a szünetben), Seye, Pongrácz (Waltner, 76.), Vankó – Randelovics (Popin, 63.). Edző: Lengyel Ferenc
Puskás FC: Danilovics – Szélesi, Vaszicsku (Fabio, 84.), Tar Zs., Tamás M., Spandler – Fiola – Kleinheisler, Polonkai – Lencse (Szakály D., 88.), Tischler (Harsányi, 66.). Edző: Benczés Miklós
Gólszerző: Lencse (27.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A kiesőhelyen álló, és Bíró Péter klubtulajdonos önfeljelentése miatt bizonytalan helyzetbe kerülő Lombard Pápa a tavasszal még nyeretlen Puskás Akadémiát látta vendégül az élvonal 23. fordulójában, szombat este.

A héten sötét fellegek gyülekeztek a Lombard tulajdonosa fölött, ennek ellenére Bíró Péter itt volt a találkozón, és a szokásos helyéről buzdította csapatát. A remek időjárás ellenére alig négyszázan gyűltek össze a Perutz-stadion tribünjén, ám ők egy nagyon lelkes, jól passzoló, és támadásban jeleskedő Pápát láthattak.

A meccs előtt háromszáz perce tartott a Lombard gólcsendje, ezen az első félidőben nem sikerült változtatni, annak ellenére, hogy nagyon sok helyzetet alakított ki a hazai csapat. Stieber András, Pongrácz, Seye és Völgyi előtt is adódott lehetőség, ám ezek vagy nem találtak kaput, vagy Danilovics védeni tudott. Amikor volt lehetősége, a vendégcsapat is támadásokat épített, ezt mutatja a szögletarány is, amely 5:8 volt a szünetig.

A 27. percben egy villámgyors kontra végén megszerezte a vezetést a Puskás Akadémia: a pápai akció után Spandler szerzett labdát, tért ölelő átadását Lencse László vette át, és negyven méteres sprintje után a tizenhatoson belülre érve a hálóba lőtt (0-1). Ez sem szegte a házigazdák kedvét, inkább ők maradtak támadásban, de a szünetig az eredmény nem változott.

Nyomasztó pápai fölényben telt a második játékrész, tulajdonképpen felborult a pálya, mert állandóan a vendégtérfélen volt a labda, igazán nagy helyzetet mégsem tudtak kialakítani a hazaiak, egy kivétellel, amikor Stieber András lövésénél Danilovics mutatott be nagy bravúrt: a levegőben úszva tolta a labdát szögletre. Jöttek a sarokrúgások és az oldalszabadrúgások, Lengyel Ferenc beküldte Popint és Waltnert is, ennek ellenére továbbra is képtelen gólt szerezni a Pápa, így már 390 perce tart az ínség, és egyre inkább megragad a kiesőhelyen a csapat.

A felcsútiak húzták az időt, ha Kleinheislernél volt a labda, akkor néha meg tudták tartani, egyébként a kapusuk már a 62. percben sárga lapot kapott időhúzásért. Ennek ellenére nem érdemtelen a sikerük, hiszen kevés helyzetükkel jól sáfárkodtak, a védelmük pedig magabiztos lábakon állt.

– Hajtós, de még a magyar élvonalhoz képest is gyenge mérkőzés volt, amelyen mindkét csapat gyengén játszott. Több technikai hibát és sok eladott labdát láthattunk, ezért folyamatos játék nem nagyon alakult ki. A Pápa némileg jobb volt, de a felcsútiak szerencsésebbnek bizonyultak ma este, és egy kontrából megszerezték a győztes gólt. Nagyon sok helyzet nem alakult ki a mérkőzésen, a hazaiakat sokszor lesen állították meg, két gólt sem adtak meg emiatt, de szerintem az első, Stieber András gólja nem volt az – mondta a Rangadó.hu szakértője, Marton Miklós, a Pápai ELC U21-csapatának edzője.

Olvasói sztorik