NB I

Nem tudják, hogy alakul a jövő

Lengyel Ferenc a gólszegénység ellenére pozitívumokat is lát a Lombard tavaszi szereplésében.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Puskás Akadémia ellen zsinórban harmadik vereségét szenvedte el szombaton a Lombard Pápa, amely gyenge tavaszi szereplése miatt az utolsó előtti, kiesőhelyen tanyázik az élvonalban. A klub körül más problémák is felszínre kerültek, hiszen a Lombard Kézizálog Zrt-vel összefüggésben csalás gyanúja miatt nyomozás folyik, a csapat jövője pedig így igencsak kérdéses. A Rangadó.hu megkereste a gárda vezetőedzőjét, Lengyel Ferencet, aki a tavaszi gyengélkedés okairól és a felcsútiak elleni mérkőzésről is beszélt.

– Jó teljesítmény nyújtottunk a Puskás ellen, talán a legjobbat tavasszal – kezdte Lengyel Ferenc. – Viszont az a fajta problémánk visszatükröződik, hogy nem tudunk gólt lőni. A végén már öt csatárral rohamoztunk, voltak is lehetőségek, de valami gátlást fel kellene szabadítani, ami azonban egyelőre nem megy. Elkövettünk egy óriási hibát védekezésben, és az ellenfél ezt kihasználta. Úgy érzem, nem reális a vereségünk, de ezzel sajnos nem sokra megyünk.

– A tavasszal eddig mindössze négy pontot szerzett a csapat, és már kiesőhelyre csúszott vissza. Mi a gond Pápán?
– A negatívumok mellett összességében sok pozitív dolog is van. Ami biztos, hogy nem sikerült meghozni azt a fajta áttörést, hogy jóval kevesebb gólt kapjunk. Bár mostanában egy-nullákra kaptunk ki, de főleg az nem sikerül, hogy többet rúgjunk, mint az ősz folyamán. Pedig rengeteget gyakoroljuk, és ha kell, akkor folyamatosan váltjuk a játékosokat is, de egyelőre ide nem jutottunk el.

– Milyen az öltözői hangulat?
– Több szempontból is nehéz a helyzetünk, ezért van olyan, amikor nem annyira jó a hangulat az öltözőben. Ennek ellenére azt gondolom, hogy a srácok jól veszik a dolgokat, és a munkában ez nem látszik meg.

– Hogyan fogadta ön és a csapat a Lombard körül kialakult botrányt?
– Először is meglepetten, hiszen ki az, aki ilyenre gondol?! Másrészről aggodalommal tölt el, hiszen nem tudjuk, hogyan alakul a jövő. A játékosok fejébe nem látok bele, persze nem egyszer, nem kétszer szóba kerülnek ezek a témák, de próbálom a szakmára terelni a labdarúgók figyelmét.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik