NB I

Megverték a Pápát húsvétkor

A Lombard 3-0-s vereséget szenvedett az MTK kispesti albérletében az élvonal 22. fordulójában.
OTP Bank Liga, 22. forduló
MTK – Lombard Pápa Termál FC 3-0 (1-0)
Bozsik-stadion, 800 néző. Játékvezető: Farkas Á.
MTK: Hegedüs L. – Nagy Tibor, Baki, Vukmir, Hajdú Á. – Vass Á. (Thiam, 84.), Pölöskei Zs., Kanta J., Horváth Zs. (Hrepka, 75.) – Torghelle, Csiki (Sergio, 82.). Edző: Garami József
Pápa: Szűcs L. – Zulevs, Csizmadia, Bogunovics, Völgyi (Frizoni, 83.) – Ahodikpe, Stieber A., Sluka, Juhász D. (Vankó, 54.) – Popin, Waltner (Randelovics, 63.). Edző: Lengyel Ferenc
Gólszerzők: Kanta J. (tizenegyesből 19.), Torghelle (58.), Csiki (67.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A dobogón maradásra törekvő MTK a bennmaradásért küzdő Lombard Pápát fogadta a Bozsik-stadionban az élvonal 22. fordulójában, szombat este.

A 18. percben kiváló fővárosi kényszerítőzés után Zulevs buktatta Csiki Norbertet a tizenhatoson belül, ezért a játékvezető a büntetőpontra mutatott. Kanta József jó csapatkapitány lévén magabiztosan a hálóba lőtte a tizenegyest (1-0). A 31. percben egy pápai szöglet után a megszerzett labdával azonnal megindult előre az MTK, de Torghelle pontos előkészítését követően Horváth Zsolt tíz méterről eleresztett lövését Szűcs Lajos bravúrral védte. Négy perc múlva Csiki egy jó csel után mintegy 18 méterről lőtt, Szűcsnek kellett ismét nagyot védenie.

Az 58. percben Csiki szólózott nagyot, rávezette a vendégvédőkre a labdát, majd a bejátszása után Torghelle Sándor középről, mintegy tíz méterről, fordulásból lőtt a kapuba (2-0). Ezután Horváth Zsolt tartotta meg ügyesen a labdát a vendégek tizenhatosán belül, majd a védője szorításában nem sokkal lőtt a kapu mellé. A 62. percben Torghelle éles szögből, mintegy hat méterről előtte a hosszú sarok mellett a labdát. A 67. percben Csiki Norbert kapott remek kiugratást, majd mintegy tíz méterről lőtt, Szűcs tehetetlen volt (3-0) – írja az onlajnok.com.

– Az MTK megérdemelten nyert a nagyon gyenge Pápa ellen. Nagyobb is lehetett volna a különbség, ha a kontrákat pontosabban hajtják végre a fővárosiak, akik minden csapatrészben jobbnak bizonyultak. Végre támadólag léptek fel, már az első félidőben is. Tovább megy a harc a második helyért, rendkívül kiélezett a helyzet. A Pápa elég gyenge volt ma, nem hiszem, hogy képes lehet bennmaradni, és ilyen játékkal szerintem nem is érdemes. Nagy kár érte, hogy ilyen kevesen voltak a meccsen – mondta a Rangadó.hu szakértője, Gáspár József, az MTK egykori válogatott kapusa, aki a helyszínen tekintette meg a találkozót.

Olvasói sztorik