NB I

Az MLSZ a Lombard Pápát sem bántja

A város polgármesterét meglepte a futballklubot működtető cégcsoport egyik tagjának csődje.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Sajtóhírek szerint a Lombard Kézizálog Zrt. csődjének komoly hatása lehet az első osztályban szereplő pápai futballcsapatra, amely a második áldozata lehet a bedőlő pénzintézeteknek, hiszen a Győri ETO már csődvédelem alatt, fizetésképtelenül várja a szezon végét.

A Magyar Hírlap pénteki cikke szerint a cégcsoporthoz tartozó Új Lombard Kft. működteti a Lombard Pápa FC NB I-es csapatát. A csőd Áldozó Tamás polgármestert is meglepte. Szerinte az anyacég helyzete közvetlenül nem érinti a futballklubot, ám közvetetten igen, és döntően befolyásolhatja a jövőjét. „Egyelőre én is csak a sajtóból értesültem a történtekről” – mondta a polgármester.

A klub otthona, a Perutz-stadion az önkormányzaté, amelyet negyed évre egy-két millió forintért bérel a csapat. A város évi 55 millió forinttal támogatja a Lombard Pápa Termál FC-t. Az alapvető működésre a Lombard 99,5 százalékos tulajdonosa, Bíró Péter nélkül is van pénz, ám arra nem lát lehetőséget Áldozó Tamás, hogy az egyesületet átvegyék és üzemeltessék. Hasonló hangzott el néhány hete a Győri ETO esetében.

Az MLSZ-ben úgy tájékoztatták a lapot, hogy addig, amíg egy klubot működtető gazdasági társasággal szemben nincs jogerős felszámolás vagy végelszámolás kezdeményezve, a szövetség nem tesz semmilyen lépést. A Pápával szemben ilyen intézkedésről nincs tudomásuk.

Olvasói sztorik