NB I

Kirúgták Lengyel Ferencet Pápáról

Az ok a csapat eredménytelensége és a vezetőedző Újpest-meccs utáni nyilatkozata.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Kirúgták az NB I-es Lombard Pápa vezetőedzőjét, Lengyel Ferencet. A döntésről a klub honlapja számolt be.

A közleményből kiderül: az Új Lombard Sport Kft. vezetése kedden szerződést bontott Lengyel Ferenc vezetőedzővel. A váltásra a csapat eredménytelensége, a sorozatban elszenvedett négy vereség, valamint a vezetőedző újpesti mérkőzés utáni nyilatkozata – amely szerint a sikerek elmaradása a pénztelenségre vezethető vissza – késztették a vezetést. A pápaiak szerint hátra lévő hat bajnokin reális esélyként biztosítható az NB I-es tagság, amihez azonban új impulzusokra van szükség.

A sportszervezet ezen időszakra nem szerződtet új szakvezetőt, a csapat irányítását Kovács László kapusedzőre bízza, maximális háttértámogatással. Azt sosem tagadta a klub, hogy vannak pénzügyi csúszások, ami az egyik legkisebb költségvetéssel dolgozó sportszervezetnél előfordulhat, de eddig mindig sikerült megoldani a problémákat és a csapat is biztosította az NB I-es tagságát – írja a klubhonlap.

Reggel még Lengyel volt az edző

Lengyel Ferencet valószínűleg meglepte a váltás, mivel kedd reggel még pápai vezetőedzőként nyilatkozott a DigiSport Reggeli műsorában.

– A szereplésünk nem túl fényes, a fiatal, rutintalan játékosok ebből ítélik meg a helyzetünket, egy kicsit elbizonytalanodtak. Velem együtt bízom bennem, hogy az idősebb játékosok is úgy látják: a helyzetünk nem változott a tél óta, három hazai mérkőzést megnyerve a bennmaradás kiharcolható, így kicsit nyugodtabb vagyok, mint a fiatalok – mondta még reggel Lengyel Ferenc.

– A játékosok napi gondokkal küzdenek, de az edzésen kevés látszik ebből. Elmondásuk szerint elég nagy problémák vannak, de magamról is beszélhetek. Lassan a problémák már kezelhetetlenek. Bíró Péter ott volt a meccsen, és heti egyszer találkozunk, de telefonon emellett még tudunk egyeztetni. Próbál minket nyugtatni, de ennek az ereje elveszett – tette hozzá.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik