NB I

Súlyos anyagi gondok vannak Pápán

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Újpest – Lombard Pápa 4-0

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Ez az a siker, amire régóta várt a csapat, hiszen ebben az idényben még nem sikerült négy góllal nyernünk. A helyzetek eddig is megvoltak, csak nem sikerült gólra váltani őket, ez a mai nap folyamán végre beteljesült, és reméljük, a jövő héten is hasonló sikert érünk el. Ez a siker hozzájárul ahhoz, hogy sokkal felszabadultabban és motiváltabban játszhassanak a játékosok. Reméljük, hogy a következő mérkőzéseken ez a széria folytatódik.

Lengyel Ferenc, Pápa: – Voltak jó teljesítmények a csapatomban, tehát dicsérem a játékosokat. Egyrészt egy-két ember védekezésben is jó teljesítményt nyújtott, másrészt pedig sokszor eljutottunk a kapuig. Gólhelyzetet kialakítani tudunk, de nem használjuk ki. Ezt az eredményt elsősorban annak tudom be, hogy borzasztó problémáink vannak. Most már nyíltan beszélni kell róla, hogy nagyon nagy pénzügyi gondok vannak. A fejek nem tiszták, és napi gondokkal küzdünk hónapok óta, ezt próbáltuk eddig takargatni, de a mai teljesítményen látszott. Valamilyen segítség kell a csapatnak, ami kimozdítja ebből az állapotból. Egyrészről a csapatot csak dicsérni tudom, mert járnak edzésre a játékosok, és nagyon fegyelmezetten teszik a dolgukat, de már beletörődött állapotot látok, ám próbálunk a csapat mellett kitartani.


Diósgyőr – Videoton 1-2

Tomiszlav Szivics, DVTK: – Az első félidőben pariban voltunk, akár előnybe is kerülhettünk volna, hiszen többször is vezettünk kontrát, tehát veszélyesek voltunk. Mindkét gólt felesleges labdavesztésből kaptuk, pedig felhívtam a figyelmet, hogy ilyen helyzetekből a Vidi kontrákat indít. Sajnos jelenleg ennyivel jobb csapat, és mi gratulálunk a győzelemhez és a Vidi bajnoki címéhez.

Joan Carrillo Milan, Videoton: – A játékosok nagyon jól dolgoznak, és ezt a mutatók is bizonyítják. Számomra elképesztő, amilyen munkát végeznek. Mindenkivel meg vagyok elégedve, jó sok támadást sikerült kialakítanunk, védekezésben is nagyon együtt volt a csapat. Nem tudok, és nem is akarok kiemelni senkit, ez igazi csapatmunka volt, ráadásul egy nagyon erős együttes ellen, ezért maximálisan elégedett vagyok. Azért rúgtam el a vizes üveget, mert Juhász Roland miatt aggódtam, és megijedtem, hogy esetleg ismét megsérült. Az nagyon komoly probléma lett volna, ezért idegeskedtem egy kicsit.


Debrecen – Paks 2-0

Kondás Elemér, DVSC: – Nagyon jól játszott Balogh Norbert, hasznos tagja volt a csapatnak. Volt egy ziccere is, amit jó lett volna, ha kihasznál, hiszen az feltette volna a koronát a teljesítményére, mert nagyon hasznosan, fegyelmezetten futballozott. Úgy gondolom, uraltuk ezt a mérkőzést, az ellenfelünket nem hagytuk kibontakozni. Rengeteg helyzetet kidolgoztunk, szerencsére kettőt ebből be is lőttünk. Az első félidőben nagyon jól jöttek ki a pontrúgások, a másodikban már kicsit megbontották, nem azt csinálták a fiúk, amit kellett volna. Volt néhány szöglet, ami nem úgy működött, ahogy gyakoroltuk, de egyébként jól csinálták, és ebből tudtunk gólt elérni. Az egy-nullás eredményben mindig benne van a veszély, hiszen az ellenfél bármikor szerezhet egy gólt. Tehát egy győztes mérkőzést akár döntetlenre lehet hozni, de bíztam benne, hogy tudunk még egy gólt szerezni, ezért is cseréltünk előrefelé. A Haladás elleni mérkőzés volt az, amikor semmi esélyünk nem volt, a többin talán voltak helyzeteink, még esetleg a pécsi volt hasonló. Folyamatosan rangadókat játszunk, a múlt héten azért, mert a Kecskemét jó formában van, most azért, mert a Paks mögöttünk van, és jól szerepel. Egy csapatnak éles meccseket kell játszani, ennek örülünk.

Csertői Aurél, Paks: – Sajnos kijött a két együttes közti különbség, és úgy tűnt, hogy egy élcsapat játszott egy középcsapattal. Nem futballoztunk jól. Tudtuk, hogy ez lesz, volt is egy elgondolás, de abból semmit nem tudtunk megvalósítani. Tehát nagyon pontatlanul passzoltunk, párharcot talán nem is nyertünk, mind védekezésben, mind támadásban jobb volt a Debrecen. Nem akarok kiemelni senkit a csapatból, azt tudom mondani, hogy egyöntetűen nem játszottunk jól.


Dunaújváros – Puskás Akadémia 2-3

Artner Tamás, DPASE: – Nem csak jól kezdtük a meccset, a vezetést is megszereztük. Utána egy szerencsétlen tizenegyesből egyenlített az ellenfél, ám nem tudom eldönteni, jogos volt-e a büntető, vagy sem. A szünet után ismét előnybe kerültünk, de a sérülések miatt cserélnem kellett, és nem tudtuk megtartani az eredményt. Most igazságtalan volt a futball. Két, győzelemért harcoló csapatot láttam a pályán, mindent megtettem annak érdekében, hogy három pontot szerezzünk. A kispadról én is úgy láttam, hogy a Puskás Akadémia egyik labdarúgója kézzel ütött bele a labdába. Nem emlékszem olyanra, hogy a csapatom kettő-egyes vezetés után három-kettőre veszített volna. Farkas Viktor és Böőr Zoltán lecserélése után minőségileg gyengébb lett a csapatunk.

Benczés Miklós, Puskás FC: – Őrült találkozót játszottunk, csakúgy, mint ősszel. Akkor nulla-kettőről sikerült fordítanunk, most pedig egy-kettőről. A mostani győzelmünk azért is nagy fegyvertény, mert jó formában lévő csapatot győztünk le. A hajrában védő helyett támadót cseréltünk be, nem mondtunk le arról, hogy pontot, pontokat szerezzünk. Rengeteg akadémista volt ezúttal is a pályán, de ki kell emelnünk Tóth Balázst is, aki vezéregyéniségként fogta össze a társaságot. Ezúttal rengeteg egyéni hibát követtünk el, szerencsére Lencse László megtalálta a góllövőcipőjét.


Pécsi MFC – Bp. Honvéd 2-1

Robert Jarni, Pécs: – Amikor a mérkőzés hetvenegyedik percében gólt kapsz, eszedbe jut, hogy vége. De mint labdarúgó, és mint fanatikus ember sosem adom fel, az utolsó sípszóig küzdök én is, és mint kiderült, a csapatom is. A hajrába belehaltam. Az idegeim biztosan tönkrementek. Tudom, hogy néha igazságtalan játék a futball, megfordult a fejemben, hogy ezúttal mi tapasztaljuk, mennyire az, de a bátraké a szerencse. Meg kell dolgozni érte. Meg kell dicsérnem minden játékosomat, mert minden szempontból, taktikailag, a hozzáállást tekintve is nagy meccset játszottak. Az elszántságot, a győzni akarást akartuk rajtuk viszontlátni – most megkaptuk tőlük. Jó lenne még néhány hasonló győzelem, de még jobb lenne, ha az elején eldöntenénk a mérkőzést, mert lehet, legközelebb nem érem meg a végét. De ha ilyen szellemiséggel játszunk, bennmaradunk.

Marco Rossi, Honvéd: – Tény, nagy esélyünk volt a győzelmet megszerezni, ám harmadosztályú hibákat követtünk el. Ezek nem technikai vagy taktikai jellegű hibák voltak, szimplán érthetetlenek. Valóban sok lehetőségük volt a hazaiaknak, mégis nyerhettünk volna. A vége rosszul sült el. Az utolsó hat perc nehezen feldolgozható, az a két gól, amelyet akkor kaptunk, megmagyarázhatatlan. Nem lehet hat perc alatt veszíteni. Az első kapott gól egyszerűen hihetetlen, de a második is értékelhetetlen.


Jagodics Zoltán, Haladás: – Gratulálok a Ferencvárosnak, látszik, hogy jó formában van. A három-null után lehet, hogy hülyén hangzik, de gratulálok a csapatomnak is, mert úgy érzem, hogy mentálisan jobban néztünk ki, mint a múlt héten. Ez a három-null lehetett volna több is, de ezen kívül se jót, se rosszat, nem szeretnék mondani. Nekünk a Ferencváros elleni meccs egy bónuszjáték volt, hogy felkészítsük magunkat a következő mérkőzésekre, amiken el fog dőlni, hogy bennmaradunk-e.

Thomas Doll, FTC: – Könnyű győzelmek nincsenek, a labdarúgásban sokat kell befektetni. Jól álltunk neki a mérkőzésnek, és megérdemeltük a győzelmet. Most először regenerálódnunk kell, hiszen a hét közben már a Ligakupában játszunk, majd a hétvégén a Diósgyőr ellen a bajnokságban. Mi hétről-hétre csak előre figyelünk, és az a cél, hogy minden egyes mérkőzésre jól felkészüljünk, és jó játékot mutassunk. Szeretnénk ebből a szezonból a maximumot kihozni, tehát a bajnokságban a második helyen végezni, a Ligakupában pedig bejutni a döntőbe, és ott nyerni.


MTK – Győri ETO 2-1

Garami József, MTK: – Az első félidőben a szél minket támogatott, volt két nagy ziccerünk, ha azokat berúgjuk, akkor talán máshogy alakul a találkozó. A második félidőben mindkét fél részéről a küzdelem dominált. Kevés helyzet alakult ki, de nekünk volt egy olyan, amit sikerült gólra váltanunk. Úgy gondolom, nem érdemtelenül szereztük meg a három pontot. Nagyon szeretnénk a dobogón végezni a bajnokság végén. Kanta József nemigen volt sérült, legalábbis ilyen jellegű izomsérülése nem volt. Ez egy hirtelen rossz mozdulat eredménye, de ilyen a világ bármelyik pályáján megtörténik. Reméltem, hogy rendbe jön, de azért erőltettem, hogy jöjjön le a pályáról, nehogy komolyabb legyen a sérülés, mint amilyen, de ő maga sem bírta már.

Miriuta László, Győr: – Sajnos megint kikaptunk, de nem érdemeltük meg, mert nagyon jól játszottunk. Az MTK második góljánál nagyot hibáztunk, ilyen szituációban nem szabad megállni. A második gól után próbáltunk támadni, de nem sikerült egyenlíteni. Szeretnék gratulálni a csapatomnak, különösen a fiatal játékosoknak. Kerékgyártó, Mayer és Mervó a jövő reménységei, és a nagy nevek mellett is tudnak jól játszani. Remélem, a jövő héten már okosabbak leszünk, hiszen nekem is, és a játékosoknak is tudniuk kell, hogy mi lesz velünk. Továbbra is becsületesen fogunk dolgozni, én is és a játékosaim is, mert nagyon szeretem ezt a klubot, a szurkolókat, és a várost. Végig fogjuk csinálni. Rudolf Gergely játékára nem számítok a továbbiakban, mert a bajban csak olyan játékosokra van szükségem, akik teljes intenzitással tudnak küzdeni az ETO sikeréért. Ha itt nem lesz semmi, a játékosoknak és nekem is menni kell, csak az a fontos, hogy mondjanak valamit, vagy piros, vagy fekete, mert akkor tudjuk. Ennek ellenére csináljuk tovább, játszunk tovább, mert nyerni akarunk.


Nyíregyháza – Kecskemét 1-1

Mátyus János, Nyíregyháza: – Véleményem szerint nagyon jó mérkőzést láthattunk. Rengeteget tettünk a győzelemért, rengeteget dolgoztunk azért, hogy nyerjünk. Amióta a Spartacusnál vagyok, ennyi lehetőségünk még talán soha nem volt. Korábban talán több gólt lőttünk egy mérkőzésen, ma ez sikerült… Megtettünk mindent, nagyszerűen játszottunk, remek ellenfelünk volt. Mindkét félnek gratulálok!

Bekő Balázs, KTE: – Ha a játék képét nézem, akkor a döntetlen esetleg reális, de megmondom őszintén, én még ilyen tizenegyest nem láttam, ez valami vicc! Még soha nem láttam, hogy ilyenért büntetőt adtak, de lelke rajta, engem ez különösebben nem érdekel. Egy-egy, elvittünk egy pontot, jó.

Olvasói sztorik