NB I

A cseh derbit is felülmúlta a Fradi–Újpest

A szomszédos országokban csak Gulácsi Péter csapatának meccsét látták többen, mint a magyar rangadót.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Múlt hétvégén rendezték a magyar élvonal derbijét, a Fradi–Újpest (2-0) találkozót. Bár az ultracsoportok ezúttal is távol maradtak – a stadionon kívül több helyszínen buzdították csapataikat –, így is megtelt a Groupama Aréna vasárnap délután: a hivatalos közlés szerint 21.217 néző tekintette meg a helyszínen a mérkőzést.

Ennek kapcsán a Rangadó.hu utánajárt, vajon a környező országok bajnokságait is figyelembe véve mennyire kimagasló ez a nézőszám.

Mint kiderült, nagyon is: a közvetlen szomszédoknál a legutóbbi hétvégén a Fradi-meccs nézőszámát csupán egy találkozó, a Rapid Wien – Red Bull Salzburg osztrák rangadó múlta felül. Mint arról honlapunk is hírt adott, a Gulácsi Péterrel a kapujukban felálló vendégek 3-0-s előnyről veszítettek pontokat (3-3), az izgalmakkal teli találkozót pedig a beszámolók szerint 26.800 néző tekintette meg.

Több népszerű meccset, köztük a bukaresti rangadót is „lenyomta” a Fradi–Újpest a fenti nézőszámmal: Ukrajnában a Dnyipro – Metaliszt Harkov (0-0) találkozót a helyszínen 13.650-en követték, a Sturm Graz – Altach (5-0) osztrák élvonalbeli meccset 13.500-an látták, míg a második számú román fővárosi derbire, a Dinamo Bucuresti – Rapid Bucuresti (2-0) találkozóra 9382 nézőt regisztráltak.

Ha a topbajnokságokat nem vesszük bele a sorba, viszont kitekintünk a magyarnál magasabban jegyzett ligákra, akkor is igencsak előkelő a derbi nézőszáma: a nívósabb lengyel bajnokságban a Lechia Gdansk – Legia Warszawa (1-0) rangadót 36.500 néző követte a helyszínen. Ezen felül azonban csak a magyar gólt hozó Lech Poznan – Korona Kielce (1-1 – a hazaiak találatát Lovrencsics Gergő jegyezte) vonzott több szurkolót, ott ugyanis 24.308 fanatikust jegyezhettek fel. A többi között a Sparta Praha – Slavia Praha (2-1) is a Fradi–Újpest mögé került: a cseh bajnokság egyik legnagyobb derbijén 18.665-en szurkoltak a stadionban – ez a szám egyébiránt a cseh élvonal idei legjobb nézőszáma lett a helyi média beszámolói szerint.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik