NB I

FOTÓK: Fradi-szurkolókat vertek a rendőrök

A kötelező vénaszkenner és a szurkolói kártya ellen tüntettek a Ferencváros drukkerei.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

FRISS:

A bojkottáló ferencvárosi ultrák a kedvenc csapatuk által 2-0-ra megnyert derbi után a népligeti aluljáróban összecsaptak a rendőrökkel.

A mérkőzés szünetében néhány fradista át akart menni a stadion elé, de ezt a rendőrök nem engedték. A Népligeti aluljáróban csaptak össze. A szurkolók sörös üvegeket dobtak a rendőrökre, és újabb hanggránátokat és füstbombákat robbantottak. Az aluljáróban tart a kiszorítósdi. Az Origo tudósítója szerint a rendőrök egy embert kiemeltek a tömegből.

A rendőrség a Ferencváros–Újpest mérkőzés kapcsán 19 óra 30 percig összesen kilenc személyt állított elő. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján hat főt garázdaság, egy személyt rongálás, két főt szabálysértés továbbfolytatása miatt állítottak elő a rendőrök. Öt szabálysértési feljelentést tettek, továbbá öt esetben biztonsági intézkedés keretében – főként magatehetetlen, ittas szurkolókhoz – hívtak mentőt a Készenléti Rendőrség munkatársai – írja a police.hu.

Korábban írtuk:

Bár az Újpest ellen játszik a Fradi vasárnap délután, az ultrák most sem mentek be a stadionba, ehelyett inkább a szurkolói kártya bevezetése ellen tiltakozik a Népligetben. Hasonlóan cselekszik az újpesti tábor is, ők Újpest főterén tüntetnek.

A zöld-fehér szurkolók Kubatov Gábor távozását követelik. Az Origo.hu tudósítója szerint legalább kétezer elégedetlen drukker vesz részt a tüntetésen. Az egyik felszólaló szerint a klub vezetésének valós párbeszédet kellene folytatnia velük. Mint mondta, el kellene törölni a vénaszkennert, és fakultatívvá tenni a szurkolói kártyát. Egy másik felszólaló, a régi klubkabala megszemélyesítője azt mondta, árulónak tartja őt a mostani klubvezetés.

Többen petárdákat és füstbombákat robbantottak, de rendbontás eddig nem történt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik