NB I

Sok csapat még messze van az új légiós-szabálytól

A legtöbb külföldi a Nyíregyházában játszott: a kezdőben nyolcan, csereként ketten.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az OTP Bank Liga legutóbbi fordulója alapján sok csapatnál lesz szükség jelentős változtatásra a légiósok szerepeltetésében, ha a következő idénytől nagyobb részt szeretnének kapni a szövetség központi forrásából: a 16-ból hat együttesben játszott maximum három külföldi a hétvégén.

Az MLSZ elnökségének múlt heti döntése értelmében a következő szezontól a támogatások jelentős részét, közel egyharmadát csak azok az együttesek kaphatják meg, amelyek legfeljebb hét, nem hazai nevelésű játékost alkalmaznak a keretükben, a központi források elosztásánál pedig további előnyt élveznek azok a klubok, amelyek legfeljebb három nem hazai nevelésű labdarúgót szerepeltetnek a bajnoki mérkőzéseken. A nemzetközi kupákban érdekelt együttesek némi kedvezményt kapnak: tíz és öt az engedélyezett külföldiek száma a jelentős bevételi pluszforráshoz.

A múlt hétvégi fordulóban pályára küldött csapatok alapján a Paks (1 légiós a kezdőcsapatban+0 csere), a Dunaújváros (0+2), a Debrecen (2+0), a Haladás (2+1), az MTK (2+0) és a Puskás Akadémia (3+0) felelt volna meg az új szabálynak.

Az NB III-ba süllyedő Győri ETO-ban három légiós kapott lehetőséget a kezdő-tizenegyben, majd később egy még bejött csereként, a Diósgyőr és a licenc nélküli Lombard Pápa pedig egyformán négy külföldit szerepeltetett a kezdőben. A Bp. Honvédban 5+1, a Ferencvárosban 6+0, az Újpestben 6+3, az ugyancsak licenc nélküli Pécsben 7+0, a bajnok Videotonban és a szintúgy licenc nélküli Kecskemétben 8+1 volt a légiósok száma, a legtöbb külföldi pedig a Nyíregyházában játszott: a kezdőcsapatban nyolcan, majd csereként ketten jutottak szóhoz.

Az egyesületek egyenként akár évi 300-400 millió forinthoz is juthatnak, ha a következő idénytől kevesebb külföldit foglalkoztatnak – zárul az MTI összeállítása.

Olvasói sztorik