NB I

Dárdai átvette az edzői pro licencét

Rangadó
Rangadó

2015. 05. 14. 19:25

Tizenketten kapták meg csütörtökön a legmagasabb szintű diplomájukat, köztük a szövetségi kapitány is.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A több mint másfél éves UEFA pro licences tanfolyam végén 12 edzővel bővült a legmagasabb edzői képesítéssel rendelkező hazai szakemberek száma. Az ünnepélyes átadón Szalai László, az edzőképző központ igazgatója, a tanfolyam vezetője köszöntötte frissen végzett kollégáit, és elmondta: a 12 szakember nyolcéves tanulási folyamat végére tett pontot a diploma megszerzésével, de ez nem jelenti azt, hogy számukra a tanulás befejeződött – írja az MLSZ honlapja.

– A tanulási folyamat nem ér véget a legmagasabb edzői minősítés megszerzésével. Az edzőknek folyamatosan fejlődniük kell, képezniük kell magukat, ahogyan a labdarúgás is folyamatosan változik és fejlődik, aki nem így tesz, és hátradől a székében, az könnyen a földön találhatja magát – adta útravalóul a diplomásoknak beszédében Szalai László.

A 12 frissen végzett diplomás Vági Mártontól, az MLSZ főtitkárától és Berzi Sándortól, az MLSZ alelnökétől vette át oklevelét.

Az UEFA pro licencesek névsora: Dárdai Pál, Dobos Barna, Feczkó Tamás, Fórián Zsolt, Korolovszky György, Liszkay Dezső, Nikandish Hossein, Pacsi Bálint, Romanek János, Sallói István, Sárai György, Tóth Csaba.

A 12 friss pro licences szakember mindegyike kiemelte: szép emlékeket őriznek meg az elmúlt másfél évből, és amellett, hogy nagyon sokat tanultak a kurzuson, erős barátságok is szövődtek a hallgatók között.

– Rengeteget tanultunk, Szalai László és stábja nagyon sok friss anyagot hozott és mutatott be nekünk – mondta az átadón Dárdai Pál, aki valóban villámlátogatásra érkezett haza, hiszen a délelőtt tíz órakor kezdődő ünnepséget követően azonnal repülőre ült, és 15.30-tól már a Hertha játékosainak tartott edzést Berlinben. – Rengeteg gondolatébresztő foglalkozásunk volt, nekem sok mindenben segítettek a tanfolyamon tanultak munkám során. Örültem neki, hogy itt lehettem, és annak is, hogy egy nagyon jó csapattal együtt végezhettem el sikeresen a kurzust. Természetesen a képesítés is fontos, enélkül nem lehet dolgozni a profi világban, én azért lehettem edző Berlinben, mert tagja voltam a tanfolyamnak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Liverpool's Egyptian midfielder Mohamed Salah celebrates scoring the team's fourth goal during the English Premier League football match between Liverpool and Watford at Anfield in Liverpool, north west England on March 17, 2018. / AFP PHOTO / Lindsey PARNABY / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.