NB I

Dárdai átvette az edzői pro licencét

Tizenketten kapták meg csütörtökön a legmagasabb szintű diplomájukat, köztük a szövetségi kapitány is.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A több mint másfél éves UEFA pro licences tanfolyam végén 12 edzővel bővült a legmagasabb edzői képesítéssel rendelkező hazai szakemberek száma. Az ünnepélyes átadón Szalai László, az edzőképző központ igazgatója, a tanfolyam vezetője köszöntötte frissen végzett kollégáit, és elmondta: a 12 szakember nyolcéves tanulási folyamat végére tett pontot a diploma megszerzésével, de ez nem jelenti azt, hogy számukra a tanulás befejeződött – írja az MLSZ honlapja.

– A tanulási folyamat nem ér véget a legmagasabb edzői minősítés megszerzésével. Az edzőknek folyamatosan fejlődniük kell, képezniük kell magukat, ahogyan a labdarúgás is folyamatosan változik és fejlődik, aki nem így tesz, és hátradől a székében, az könnyen a földön találhatja magát – adta útravalóul a diplomásoknak beszédében Szalai László.

A 12 frissen végzett diplomás Vági Mártontól, az MLSZ főtitkárától és Berzi Sándortól, az MLSZ alelnökétől vette át oklevelét.

Az UEFA pro licencesek névsora: Dárdai Pál, Dobos Barna, Feczkó Tamás, Fórián Zsolt, Korolovszky György, Liszkay Dezső, Nikandish Hossein, Pacsi Bálint, Romanek János, Sallói István, Sárai György, Tóth Csaba.

A 12 friss pro licences szakember mindegyike kiemelte: szép emlékeket őriznek meg az elmúlt másfél évből, és amellett, hogy nagyon sokat tanultak a kurzuson, erős barátságok is szövődtek a hallgatók között.

– Rengeteget tanultunk, Szalai László és stábja nagyon sok friss anyagot hozott és mutatott be nekünk – mondta az átadón Dárdai Pál, aki valóban villámlátogatásra érkezett haza, hiszen a délelőtt tíz órakor kezdődő ünnepséget követően azonnal repülőre ült, és 15.30-tól már a Hertha játékosainak tartott edzést Berlinben. – Rengeteg gondolatébresztő foglalkozásunk volt, nekem sok mindenben segítettek a tanfolyamon tanultak munkám során. Örültem neki, hogy itt lehettem, és annak is, hogy egy nagyon jó csapattal együtt végezhettem el sikeresen a kurzust. Természetesen a képesítés is fontos, enélkül nem lehet dolgozni a profi világban, én azért lehettem edző Berlinben, mert tagja voltam a tanfolyamnak.

Olvasói sztorik