Hírek

Az MLSZ-elnök a leggazdagabb

Csányi Sándor a leggazdagabb magyar a napi.hu kiadványa szerint.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Továbbra is Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, a Mol alelnöke, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke a leggazdagabb magyar a napi.hu gazdasági hírportál gondozásában megjelent, A 100 leggazdagabb című kiadvány szerint.

Csányi tavaly újabb 15 milliárddal, 165 milliárd forintra gyarapította vagyonát, így 2011 óta megszakítás nélkül ötödször lett a leggazdagabb magyar – írta a napi.hu az MTI-nek elküldött közleményében.

Az OTP Bank első emberét Bige László, a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa követi 160 milliárd forinttal, míg a harmadik helyre a Fotex-csoport főtulajdonosa, Várszegi Gábor került, akinek vagyona 115 milliárd forintra nőtt. A dobogó közvetlen közelében helyezkedik el két egykori listavezető is: Demján Sándor (93 milliárd forint) és Széles Gábor (92 milliárd forint). A tavalyi bronzérmes, az online erotikus szolgáltatásokból meggazdagodott Gattyán György vagyona viszont egy adóhivatali vizsgálathoz kapcsolódó zárolás miatt egy év alatt 135 milliárdról 90 milliárd forintra csökkent – ez idén a hatodik helyre volt elég.

A leggazdagabb magyarok ranglistája átrendeződött 2014-hez képest. Tíz olyan üzletember van a listán, akik 2014-ben még nem szerepeltek a legmódosabbak között, miközben a „belépési küszöb” a tavalyi 5,3 milliárd forintról hatmilliárdra emelkedett.

Az előző évek legjelentősebb állami megrendeléseit megszerző vállalkozók közül Simicska Lajos a tizedik helyen áll 73 milliárd forintos vagyonnal, Nyerges Zsolt pedig a 24. helyen, 26,3 milliárddal. Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesternek – a Puskás Akadémiát működtető alapítvány elnökének – vagyona az idei becslés szerint 8,4 milliárd forintra duzzadt, ez a 86. helyre volt elegendő.

A 2015-ös listán szereplők összvagyona megközelítette a 2600 milliárd forintot – ez 160 milliárddal haladja meg az egy évvel korábbit. A 100 leggazdagabb magyart rangsoroló kiadvány az idén másodszor készített szigorúan szubjektív listát – Befolyás-barométer címmel – az ország legbefolyásosabb embereiről. Ezt a rangsort továbbra is Orbán Viktor miniszterelnök vezeti Csányi Sándor előtt, míg a harmadik helyen Simicska Lajost Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter váltotta fel.