Hírek

Csányi Sándor maradt az MLSZ elnöke

Egyhangúlag szavazta meg a közgyűlés.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Magyar Labdarúgó Szövetség csütörtökön délelőtt tartotta meg 2015-ös éves közgyűlését.

A közgyűlést Csányi Sándor, az MLSZ elnöke nyitotta meg, aki külön köszöntötte a jelenlévő Simicskó István államtitkárt, a szövetségi tiszteletbeli elnökeit, a könyvvizsgálókat és az elnökségi tagokat. A küldöttek Vági Márton főtitkárt választották meg levezető elnöknek, majd a közgyűlés technikai szavazásai következtek.

Az érdemi szavazások előtt a jelenlevők megemlékeztek a labdarúgó-társadalom elmúlt egy évben elhunyt tagjairól, köztük olyan legendákról, mint Buzánszky Jenő, Grosics Gyula és Sándor Károly.

A közgyűlés a Felügyelő bizottság tagjainak megválasztásával folytatódott, mivel az MLSZ Felügyelő Bizottság Elnökének és Tagjainak megbízatása lejárt, ezért szükségessé vált a Bizottság Tagjainak újraválasztása. Az FB elnöke Kecskés László lett, a bizottság tagjainak Czékmán Józsefet, Deme Gézát, Jancsurák Zoltánt, dr. Papp Tibort, Varga Balázst és dr. Várnai Rupertet választották meg.

Csányi Sándor beszámolt a szövetség elmúlt években elért eredményeiről, először az MLSZ pénzügyi helyzetéről, amelyet a 2010-ben megválasztott vezetést stabilizált az utóbbi időszakban: a szövetség 2010-es zilált pénzügyi helyzete már a múlté, az MLSZ vagyona jelenleg 2.4 milliárd forint.

Csányi Sándor előadásában elmondta: 2014-ben rekord mennyiségű TAO-támogatás érkezett a magyar labdarúgásba. A támogatások elosztása transzparens, az első időszakban hiányszempontokat vett figyelembe a szövetség, 2013-tól már a minőségi szempontokat is figyelembe veszi (pl. az utánpótlásközpontok esetében, hogy milyen arányban nevelnek ki minőségi játékosokat). A támogatások felhasználásának ellenőrzése is az MLSZ hatáskörébe került, az elmúlt évben közel 250 millió forint értékben rendelt el visszafizetést a szövetség.

Csányi Sándor a szurkolói kártya bevezetéséről szólva elmondta: annak ellenére sikeresnek értékelhető az új rendszer bevezetése, hogy az ultrák továbbra is tiltakoznak ellene.

– Hajlandóak vagyunk ésszerű módosításokra, de a kártyarendszer meg fog maradni, mert az idő igazolta jogosultságát – fogalmazott az MLSZ elnöke. – Segítségével zökkenőmentessé vált a jegyvásárlás, ez tapasztalható volt a görögök elleni Eb-selejtező előtt is: a jegyek hatvan százalékát interneten vásárolták meg, a belépők egy héttel a mérkőzés előtt elfogytak. A tiltakozások alapja az volt, hogy visszaélés történhet az adatkezelés során, de az elmúlt egy évben egy esetben sem merült fel, hogy visszaélés történt volna, nem is fordulhat elő ilyen, mert a rendszer ezt egyszerűen nem engedi meg. Szeretnénk kedvezménycsomagokat adni a kártyákhoz, szeretném, ha visszajönnének a stadionokba a kapukon kívüli szurkolók, akik még nem látják át a kártya előnyeit.

Csányi Sándor hozzáfűzte: miközben a szövetség jó úton halad, a pályán elért eredmények ezt még nem tükrözik. Voltak ugyanakkor részsikereink, de további javulásra van szükség, mind a felnőtt válogatottnál, mind az utánpótlásban, mind a klubcsapatoknál.

– A legnagyobb elmaradásunk az utánpótlás terén érhető tetten, ahová a legtöbb befektetés érkezett. A következő időszak fő feladata az utánpótlás-nevelésben a minőségi elemek előtérbe kerülése, a támogatásokat is ez alapján fogjuk felosztani. Az MLSZ eredményesen alakította át az NB II-es és az NB III-as versenyrendszert, felvetődik azonban a kérdés, szabad-e ilyen gazdasági háttérrel 16 csapatot versenyeztetni az élvonalban – fogalmazott beszédében az MLSZ első embere.

Csányi Sándor elmondta: a Fegyelmi Bizottság által kiszabott büntetések miatt sokan kritizálták az MLSZ-t. A szövetség ebben a kérdésben kész a párbeszédre a klubokkal egy hatékonyabb rendszer bevezetéséről. Csányi Sándor végezetül hozzátette, Magyarország élen jár a fogadási csalásokkal szembeni küzdelemben, az MLSZ minden esetben megtette a szükséges feljelentéseket, és továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy teljesen visszaszorítsa a csalásokat.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Küldöttközgyűlése egyhangúlag az MLSZ Elnökévé megválasztotta Dr. Csányi Sándort, valamint az MLSZ Elnökségének tagjává megválasztotta Balogh Gabriellát, Bánki Eriket, Berzi Sándort, Dankó Bélát, Garancsi Istvánt, Nyilasi Tibort, Dr. Anthony Radevet és Dr. Török Gábort – számolt be az MLSZ honlapja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik