NB I

Bekő Balázs a Diósgyőr edzője

Megszületett a megállapodás, így immár hivatalos, hogy a tréner távozik Kecskemétről.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Április 10-én a mifocink.com írta meg először, hogy a Kecskemét edzője, Bekő Balázs veheti át a következő szezonban a Diósgyőr irányítását. Május 14-én a DVTK bejelentette, hogy megszületett a megállapodás az alföldiek trénerével.

– Olyan felkészült és fiatal szakembert kerestünk, aki eléggé ambiciózus ahhoz, hogy a tavasszal a szurkolók által is sokszor hiányolt tüzet újra fellobbantsa a játékosokban – mondta a klub honlapján Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója. – Bekő Balázs már sokszor bizonyította rátermettségét. Pályaedzőként elévülhetetlen érdemei vannak a Videoton első bajnoki címében és vezetőedzőként Kecskeméten is olyan munkát végzett, amelynek köszönhetően rajtunk kívül több csapatnál is felvetődött a neve. Örülök, hogy minket választott, hiszek abban, hogy az általa vezetett csapat a következő bajnokságban újra az Európa Ligás helyezésekért fog tudni küzdeni. Mi ehhez minden segítséget megadunk neki. A DVTK új vezetőedzője a munkát hivatalosan június elsején kezdi Diósgyőrben, addig az elmúlt hetekhez hasonlóan Vitelki Zoltán irányításával készül a csapat.

A 43 éves Bekő Balázs a Videoton utánpótlásában kezdte a labdarúgást. A székesfehérváriak után szerepelt a Ferencváros, a Gázszer, a Vasas és az izraeli Hapoel Jerusalem együttesében.

Nyíregyházán másodedzőként folytatódott a karrierje, ezt követően a székesfehérvári fiatalokkal foglalkozott, majd 2007-től Marijan Vlak, Disztl László, Varga István és Mezey György mellett másodedző volt a felnőtteknél. 2011-ben bajnoki címet ünnepelhetett, fél évvel később azonban távoznia kellett.

Ekkor vette kezdetét vezetőedzői karrierje, az első évben rögtön aranyérmet nyert a Budaörssel az NB III-ban. A sikerre több csapatnál is felfigyeltek, Kecskeméten debütálhatott az élvonalban. Stílusos, és a lehetőségekhez képest kiválóan teljesítő csapatot alakított ki, amely az előző bajnokságban a tizedik helyen végzett, jelenleg pedig a nyolc helyen áll.

– Az ember nagyon sok mindent beletesz abba a bizonyos serpenyőbe, akkor olyat próbál találni, amit igazi futballnak hívnak, a Diósgyőr pedig erről szól. Pályafutásom során ez lesz a legmagasabb szint, illetve a legnagyobb kihívás az eddigi pályafutásomban – kezdte Bekő Balázs. – Eddig csak Budaörsön és Kecskeméten dolgoztam egyedül. Igaz, a Videotonnal bajnokságot is nyertem pályaedzőként, de ott nem az én felelősségem volt a legfontosabb. Ha igazak a hírek, és július közepén kezdődik a bajnokság, akkor öt héttel előtte már el kell kezdeni a felkészülést, úgyhogy szinte ahogy vége a szezonnak, azonnal megkezdem a munkát Diósgyőrben. A szakmai stábban a kapusedző Veréb Gyuri bácsi helye megkérdőjelezhetetlen, ő egy legenda. Borbély Eriket, mint erőnléti edzőt, illetve Visinka Edét, mint pályaedzőt viszem magammal. Hajba Ferenc masszőrrel már dolgoztam együtt Kecskeméten, örülök, hogy újra együtt dolgozhatunk.

A KTE honlapjának cikke szerint hosszas egyeztetések után került pont a Bekő Balázs jövőjét firtató kérdésekre. A tárgyalások a múlt hét folyamán zárultak le.

– Csak pozitív emlékeim lesznek mindig Kecskemétről, rengeteg jó embert ismerhettem meg. Nagyon jól sikerült ez a két év, fontos időszak volt az életemben. Jól tudtam dolgozni, ennek pedig az az oka, hogy folyamatosan éreztem a támogatást és a segítséget mindenki részéről. Köszönettel tartozom a klubnak, a szurkolóknak, és mindenkinek, akinek ebben része volt – nyilatkozta a Kecskeméti TE honlapján Bekő.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik