NB I

Öt meccsre lett edzője a Diósgyőrnek

Vitelki Zoltán 15 ponttal tervez a szezon végéig; új játékosokról egyelőre nincs szó.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Vitelki Zoltán irányításával készül a Diósgyőri VTK az idei utolsó öt mérkőzésre, az edző saját stábjával készíti fel a csapatot – hangzott el a DVTK sajtótájékoztatóján, szerdán.

Árki Gábor sportigazgató kifejtette: a hétvégi, FTC elleni bajnoki mérkőzés után Tomiszlav Szivics vezetőedző jelezte a klubvezetésnek: szeretné, ha közös megegyezéssel megszüntetnék a szerződését. Ezt a tulajdonos elfogadta, így kedden a megállapodást közös megegyezéssel felbontották. Hangsúlyozta: ezt követően egyértelmű volt, hogy házon belül fogják megoldani a folytatást, erre a legalkalmasabb személy Vitelki Zoltán volt. Szakmailag a tudása alkalmas arra, hogy ezt a feladatot ellássa, a DVTK-hoz fűződő szeretete pedig vitathatatlan – tette hozzá.

Mint mondta, Szivics segítői is távoztak a vezetőedzővel együtt, köztük ugyanis volt egy egyezség, amely szerint együtt jöttek és együtt is mennek. Árki Gábor szerint ennek a félévnek a kudarcai közösek, nyilván ennek a tortának bizonyos szeleteiből mindenkinek megvan a maga része. Vitelki Zoltán saját stábjával érkezett, segítői Kriston István, Kiser László, Egri Attila és Veréb György.

Új képek a DVTK Instagram oldalán! Az új stáb.https://instagram.com/dvtkinstagram/

Posted by Diósgyőri VTK (DVTK) on 2015. április 29.

Az edző megköszönte Szivics munkáját. Hozzáfűzte, nagy eredményeket tudott elérni a csapattal, amelyekre méltán büszke lehet. Kitért arra, hogy a felkérés nem érte váratlanul. Bízik abban, hogy az a fajta mentalitás, amit képvisel, ráragad a játékosokra is. Megbízatása a hátralévő öt mérkőzésre szól, „ez az öt hét nem rövid idő – fejtette ki, rámutatva arra, nem foglalkozik a múlttal, lezártnak tekinti. Az eredményekre utalva azt mondta, 15 pont a cél, ő ugyanis sportember és maximalista.

Szerinte a csapat egységét az eredmények teremtik majd meg, az öltözői hangulatnál is arra törekszik, hogy egy irányba húzzanak a játékosok. Nagy szükség van a szurkolókra, a hétvégi, Pápa elleni mérkőzés reményei szerint már tükrözni fogja az új stáb mentalitását. Támadófutballt játszanak majd, ennek megfelelően állítja össze a csapatot.

Árki Gábor az új vezetőedző vagy új játékosok személyét firtató kérdésre válaszolva közölte, nem szeretne még a távolabbi jövővel foglalkozni, először le kell zárni ezt az időszakot.

Olvasói sztorik