NB I

Mészöly: mindenki egy irányban evezzen

Az új vezetőedző számára fontos, hogy a Haladás minden játékosa tudása legjavát kell nyújtsa.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A 48 éves Mészöly Géza lett a Haladás szezonbeli negyedik vezetőedzője. Új klubja honlapjánelmondta: ismeri a keret erősségét, és úgy látja, egyénileg nincs gond, de csapatként valamiért nem működtek a dolgok. A tréner szerint létfontosságú, hogy mindenki egy irányba menjen.

– Már két hete kapcsolatba kerültem a klubbal, de akkor úgy alakult, hogy Kuttor Attila lett a befutó – mondta Mészöly Géza. – Kedd este ismét megkerestek a Haladástól, és miután korábban is megtisztelőnek tartottam a klub érdeklődését, igent mondtam. Tehát nem elkapkodott döntés volt. Az Illés Bélával és Homlok Zsolttal történő beszélgetés alatt végig éreztem, hogy bíznak bennem, számítanak rám, márpedig ez rengeteget számít egy edzőnek.

Az edző az U19-es válogatott éléről történő menesztése után sem szakadt el a futballtól, a televízióban szakkommentátorként tűnt fel, és a Mészöly Focisuliban edzette a fiatalokat, az U21-es csapatukat pedig a meccseken is irányította.

– Az Újpest edzőjeként Szombathelyen mutatkoztam be az NB I-ben, emlékszem, Bozsik Péter volt a vasiak edzője, és 3-1-re nyertünk. Játékosként is többször futballoztam a Rohonci úton, minden alkalommal hihetetlenül lelkes és szépszámú közönség előtt léptünk pályára, amely nagyon szereti a csapatát. Tudom, most kevesebben járnak meccsre, de remélem, ez változik, szükségük van a szurkolókra. Igaz, tisztában vagyok vele: egyelőre nem kérhetjük, hogy minél többen jöjjenek ki, először bizonyítanunk kell. Teljes lelkesedésemmel és szakmai tudásommal jövök segíteni Szombathelyre, de fontos az is, hogy mindenki egy irányban evezzen. Bármit is találunk ki, higgyenek bennünk és támogassanak. Beszélek a segítőimmel is a játékosokról, de elsősorban a saját szememnek hiszek.

Mészöly nem ismeretlen közegbe közé érkezik, hiszen tökéletesen ismeri a szombathelyi keretet, sok futballista volt a játékosa a különböző utánpótlás-válogatottakban.

– Egyénileg jó futballistákból áll a Hali kerete, az a feladatom, hogy csapatként is erősek legyünk. Most csak a Győr elleni, szombati meccs jár a fejemben, nem gondolkozok azon, hány pontot kell szereznünk a hátralévő meccseken. Őszintén szólva a Haladás sorsolását ugyan megnéztem, de a riválisokét nem. Egy a lényeg: valamennyi futballistámnak tudása legjavát kell nyújtania, látni akarom rajtuk az elszántságot. Azért vagyok itt, hogy közös erővel bent tartsuk a Haladást az NB I-ben, de ha ne mégsem sikerülne, akkor is egymás szemébe tudjunk nézni. Számítok a keretből kitett játékosokra, így Halmosira, Rózsára és Iszlaira is.

Ami a szakmai stábot illeti, egy változás lesz, Szekér István helyett a Mészöly Focisuliból Németh Roland érkezik az új vezetőedzővel, aki szerda este hattól tart edzést a Rohonci úton.

Olvasói sztorik