NB I

Hülyének nézik a szombathelyieket?

A hullámvasutazásról beszélő Illés Béla egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tett az edzőkérdésben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Mint ismert, Szentes Lázár menesztése után Kuttor Attila lett a Haladás vezetőedzője. Illés Béla többségi tulajdonos ezt nyilatkozta róla a Magyar Lelátónak adott múlt heti (de csak ma, vagyis szerdán megjelent) interjúban:

„Úgy gondolom, hogy erre a hátralévő öt mérkőzésre mindenképpen ő fog maradni.”

Ma már tudjuk, hogy mindenképpen helyett semmiképpen lett a történet vége, hiszen kedden este Mészöly Géza váltotta a szombathelyi kispadon Kuttort. Az újabb edzőcseréről Illés a következőket mondta a klub hivatalos honlapján:

„Kuttor Attila, mint megbízott edző vezette eddig a csapatot. Szentes Lázár távozása után azonban több trénerrel, köztük Mészöly Gézával is felvettük a kapcsolatot. A tárgyalások ma késő este jutottak el arra a pontra, hogy képviselőnk Budapesten megegyezett Mészöllyel.”

Az egymásnak ellentmondó Illés-nyilatkozatok után nézzük, hogyan emlékszik a közelmúlt eseményeire a Haladás szezonbeli negyedik (gyakorlatilag ötödik) edzője, Mészöly Géza:

„Már két hete kapcsolatba kerültem a klubbal, de akkor úgy alakult, hogy Kuttor Attila lett a befutó. Kedd este ismét megkerestek a Haladástól, és miután korábban is megtisztelőnek tartottam a klub érdeklődését, igent mondtam” – mesélte a haladas.hu oldalon.

Hol van már a hullámvasút?

Térjünk vissza egy kérdés-válasz erejéig a már idézett Magyar Lelátó-interjúhoz, amelyben ezt kérdezi Illés Bélától a szerző:

„A Halmai Gáborral közös cége nemrég többségi tulajdonosa lett a Szombathelyi Haladásnak. A szívük vagy az eszük döntött inkább?”

És ezt sikerült válaszolnia: „A labdarúgás mindkettőnk számára szívügy, hiszen egész életünkben ezt csináltuk. Úgy gondoltunk, hogy szeretnénk visszaadni a sok tapasztalatból, amit a pályán és azon kívül megértünk a fiatal labdarúgó tehetségeknek. Régebben, mindenki tudja, hogy a Haladás úgymond hullámvasutazott az NB I és az NB II között. Mi azt tűztük ki célul, hogy stabil középcsapattá alakítsuk a Halit, amelynél mindig biztos a bennmaradás. Emellett pedig az akadémiáról kikerülő fiatalokat folyamatosan be szeretnénk építeni a csapatba, hisz nem tartozunk a nagy költségvetésű klubok közé, sőt úgy gondolom, hogy az utolsó három-négyben lehetünk e téren.”

Nem kell sporttörténésznek lenni – de még Haladás-szurkolóknak sem – ahhoz, hogy emlékezzünk: az említett hullámvasutazás a kétezres években volt jellemző a csapatra, amely 2008 óta olyannyira stabil tagja az NB I-nek, hogy egyszer sem végzett a nyolcadik helynél hátrébb.

Most viszont az utolsó előtti helyen áll….

A fentiek alapos tanulmányozása és összevetése után a kérdés egyszerűnek tűnik: kit néz hülyének Illés Béla, és miért?

Olvasói sztorik