NB I

Idegileg kikészült mindenki

A közvélemény csak akkor láthat tisztán, ha megismeri, milyen folyamatok zajlanak a magyar foci utánpótlásának hátterében.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az U17-es válogatott leszereplése újabb bizonyítéka lehetne a magyar edzők dilettantizmusának, ám a felelősség nem csak Belvon Attiláé – írja a Bors.

„Idegileg kikészült mindenki” – az utánpótlás-válogatottaknál dolgozó szakemberek szerint az ilyen közeg alkalmatlan az érdemi munkavégzésre. Névvel senki nem mert nyilatkozni, de az inkognitót megőrizve előjöttek a sérelmek.

– Lehet szidni a magyar edzőket, ám az U17-es csapat mostani eredménye nem csak Belvon Attila felelőssége – mondja egy szintén névtelenséget kérő illető, aki közelről rálát a szakág belső ügyeire. Bernd Storck érkezéséig Belvon szisztematikus munkával építette csapatát, a fejlődés statisztikai adatokkal is kimutatható volt, mígnem a német sportigazgató új iránymutatása szerint át kellett alakítania az együttest. Két héttel a torna előtt. A keretben és az edzői stábban személycserék történtek.

– Olyan játékosok ölthették magukra a válogatott mezt, akik addig csak hébe-hóba kerültek a gárda közelébe, vagy akik közvetlenül a viadal előtt kaptak először meghívót (Keményffy, Virág). Az lett volna csoda, ha ilyen rövid idő alatt a változtatások eredményre vezetnek, és a gárda nem egy ponttal végez csoportja utolsó helyén (a skótok elleni 0-0 során a magyar fiataloknak egyetlen kaput eltaláló lövésük sem volt). Belvon edzését is megszakította Storck, a magyar edzőnek onnantól kezdve csak végrehajtó szerepe volt. Amit mondtak neki, megcsinálta. Nyilván nem akart úgy járni, mint Mihalecz István, aki ma már nem MLSZ-alkalmazott. Belvon megköszönte a lehetőséget, de nem kívánt nyilatkozni a napilapnak.

– Meglehet, ha Belvon végigmehet a megkezdett úton, ugyanez az eredmény születik. Ám a közvélemény csak akkor láthat tisztán, ha megismeri, milyen folyamatok zajlanak a háttérben – mondta az informátor. Szerinte az edzők féltik az állásukat, hiába tesznek meg mindent, ha indok kell, találnak. Pengeélen táncolnak az idegek…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik