NB I

Dárdai „felfedezője” lett az MLSZ sportigazgatója

Az 52 éves német Bernd Storck annak idején több mint 150 mérkőzésen lépett pályára a Bundesligában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Magyar Labdarúgó Szövetség a német Bernd Storckot nevezte ki sportigazgatónak – írja az MLSZ Twitter-csatornája.

Az 52 éves szakember annak idején csak a VfL Bochum és a Borussia Dortmund csapataiban futballozott, a Bundesligában több mint 150 meccsen lépett pályára és nyolc gólt szerzett. Legnagyobb sikere az 1989-es Német Kupa-győzelem volt.

Másodedzőként a Hertha BSC, a VfL Wolfsburg, a szerb FK Partizan és a Borussia Dortmund együttesénél tevékenykedett, majd a kazah FC Almaty vezetőedzője, a kazah U21-válogatott edzője, később a felnőttek szövetségi kapitánya lett. Legutóbb Megyeri Balázs klubja, a görög Olimpiakosz U21-es keretének edzője volt.

Érdekesség, hogy amikor Storck a berlini Hertha megfigyelőjeként dolgozott, 1996-ban megpillantotta Dárdai Pált egy utánpótlás-válogatott mérkőzésen, majd javasolta a szerződtetését Jürgen Röber vezetőedzőnek.

Az MLSZ honlapja azt írja: Storck feladata lesz a válogatottak szakmai tevékenységének koordinálása mellett az akadémiai munka összehangolása is. Az utánpótlás sportigazgató megbízatása három évre szól. Feladatai közé tartozik továbbá a magyar utánpótlás egészének fejlesztése, a Double Pass vizsgálati eredményeinek felhasználásával elkészült utánpótlásképzés-koncepció gyakorlati végrehajtása, az akadémiai rendszer működésének szakmai felügyelete és koordinálása, valamint az A-válogatott szakmai támogatása is.

Az elnökség áttekintette az élvonalbeli klubok infrastrukturális helyzetének időarányos fejlődését, amely egyre több pozitív eredményt mutat. A közeljövőben egyeztetéseket kezdenek és intézkedéseket tesznek a nézőtéri kiszolgálás és a szórakozás minőségének javítása érdekében. Ezért a szövetség helyi szinten előbb a klubokkal, majd pedig a szurkolókkal illetve különböző társadalmi csoportok képviselőivel indít párbeszédet.

Az MLSZ elnöksége elfogadta a következő idényre vonatkozó megyei, női, férfi és futsal utánpótlás versenykiírásokat.

Olvasói sztorik