NB I

Szerencsétlen, egészségtelen helyzet

Az elnökség csak azért választotta meg szövetségi kapitánynak, mert nem volt sok alternatíva.

Kapcsolódó cikkek

A teljes beszélgetés ide kattintva meghallgatható!

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Meglepő kijelentéseket tett a Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkára, Vági Márton az InfoRádió pénteki, Aréna című műsorában. Szerint ugyanis nem optimális megoldás, hogy Dárdai Pált, a magyar válogatott szövetségi kapitányát ilyen hamar, ráadásul válsághelyzetben nevezték ki a német élvonalban szereplő Hertha BSC élére, de bízik benne, hogy mindkét fronton helyt áll.

– Azt gondolom, hogy okoz nehézséget, illetve a kihívást még nagyobbá teszi. Dárdai Pál úgy tervezi, hogy befejezi a pro licencét várhatóan nyáron, és a sikeres vizsga után megkapja a diplomáját. A karrierje szempontjából az lenne a logikus, hogy valamikor kétezer-tizenhat–tizenhétben kinevezik a Hertha élére, amikor meg van izmosodva, és az is fontos lenne, hogy olyankor nevezzék ki, amikor jó a csapat, jó a körülmény, nem pedig válságfeladatot kap. Ehhez képest így alakultak az eredmények, nekünk ez nem kedvező, szerintem Palinak sem, de vállalta, segíteni akar ezzel a Herthának. Nekik is olyan volt a helyzet, mint nekünk, hogy úgy gondolták, ez a legjobb megoldás, miközben mindenki tudja, hogy ez nem optimális megoldás. Pengeélen táncolunk, el kell ismerni – fogalmazott Vági Márton.

A Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkára hozzátette: biztosan azért választotta az elnökség Dárdait, mert nem volt sok alternatíva. Nem tűnt tökéletes megoldásnak, még úgy sem, hogy nem volt a Herthához kinevezve.

– Az eredmények lehet, hogy igazolják. Pali beviszi a mi csapatunkat az Európa-bajnoki döntőbe, megmenti a Herthát a kieséstől, akkor mindenki boldog, de egy csapatot fejleszteni is kell. Pali dolga most az, hogy rövid távon mentálisan erősítsen és építsen ki egy csapatkohéziót, és elsősorban ezzel győzze le az ellenfeleket. Erre fog rámenni ez az egy év, nem pedig csapatépítésre – magyarázta az MLSZ főtitkára. – Nagyon szerencsés, hogy az MLSZ szakmai érdekei és a közvélemény hangja ebben az esetben egy irányba mutatott, de ez egyben azt is jelenti, hogy rendkívül szerencsétlen az a helyzet, hogy ennyire rá vagyunk szorulva arra, hogy egy döntés nem lehet csak szakmai, hanem azt is nézni kell, hogyan fogadják. Ez egy nagyon egészségtelen helyzete a magyar labdarúgásnak, hogy szakmai szempontokat fölülbírálnak a kommunikációsak.

Olvasói sztorik