Hírek

Kiesési rangadót vesztett Dárdai csapata

A Freiburg elleni 2-0-s hazai vereség után a Hertha BSC ismét kiesőhelyre került a német élvonalban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Második mérkőzését játszotta a megbízott vezetőedző, Dárdai Pál irányításával a Hertha BSC a német Bundesligában. A Mainz elleni meccset a múlt hétvégén 2-0-ra megnyerő berliniek a 15. helyen álltak vasárnap délután, vendégük, a Freiburg pedig kiesőhelyről (17.) várta a kezdő sípszót. A két együttest mindössze három pont választotta el egymástól a tabella alsóházában a 21. fordulót megelőzően, ezért vérbeli kiesési rangadót láthattunk.

Közelítőleg sem volt telt ház az Olimpiai Stadionban – erre magyarázat lehet, hogy legutóbbi öt hazai bajnoki meccse közül négyet elvesztett a csapat –, de a 38 ezer néző így is jó hangulatot teremtett. A magyar edző két helyen változtatott az előző kezdőcsapatán, az egyik módosításra piros lap miatt volt szükség, de kikerült a múlt szombaton gólt szerző Beerens is, helyette a friss Afrika Kupa-győztes elefántcsontparti Salomon Kalou kapott lehetőséget.

Az ötödik percben Schieber lőtt közelről, de nem találta el jól a labdát, ezért Bürki kapus könnyedén hárítani tudott. A 12. percben Kalou erőszakos labdaszerzése után tökéletes ütemben szöktette Stockert, aki nagy helyzetben gyenge megoldást választott. A magyar szövetségi kapitány eleinte viszonylag higgadtan, a szokásos gesztusaival irányította csapatát.

A 14. percben a vendégek első kapura lövése gólt eredményezett: egy bedobás után képtelek voltak felszabadítani a berliniek, Guede bepasszolta a labdát Klausnak, aki a kapufára továbbította, onnan pedig a hálóba gurult (0-1). Dárdai felemelte a hangját, mert ez bizony figyelmetlenség volt játékosai részéről. A hazaiak nem tudták magukhoz ragadni az irányítást, idegesek voltak, ezért nem tudtak számottevő helyzetet kialakítani.

A 35. percben Schmid szabadrúgása ment a kapufa mellé. A szünet előtt Schulz közeli lövése kipattant a kapusról, de a játékvezető már amúgy is kezezést jelzett. A kapott gól után a meglévő csekély átütőerő is eltűnt a Hertha játékából, ezért szövetségi kapitányunkra komoly feladat várt a szünetben. A Freiburgnak csak egy kapura lövése volt az első félidőben, de azt – némi szerencsével – kihasználta.

A fordulás után mindössze néhány másodperc kellett a hatalmas hazai lehetőséghez: Schieber remek beadása csupán néhány centivel a becsúszó Kalou cipője előtt gurult el… Döntetlen helyett hamarosan kétgólos különbség alakult ki, miután Philipp védhetetlenül a hálóba fejelt egy szögletet. Az 57. percben Bürki egy távoli lövést és a közeli ismétlést is védte, ettől függetlenül idő kellett, mire a Hertha összekapta magát a kapott gól után.

A 71. percben Brooks távoli lövését is bravúrral védte a vendégkapus. Szórványos próbálkozások akadtak, de látni lehetett, hogy ezúttal elmarad a berlini pontszerzés. A 87. percben egy szöglet után Stocker combjára pattant a labda, de két méterről nem tudott a hálóba továbbítani. A hajrában mindkét kapusnak volt még egy-egy védeni valója, de több találat nem született.

A kiesés elleni küzdelemben nagy riválisnak számító Freiburg magabiztosabban futballozott, jobban védekezett, kevés helyzete közül kettőt is gólra váltott, így megérdemelten nyert 2-0-ra. Honfitársunk természetesen csalódottan vette tudomásul a végeredményt, annál inkább, mert a Hertha visszacsúszott a kiesőhelyre, jövő vasárnap pedig még nehezebb dolga lesz, mert a második helyezett Wolfsburg otthonába látogat.

– Mondtam a csapatomnak, hogy sok mindent meg kell vitatnunk ezután a meccs után – nyilatkozta Dárdai Pál a lefújást követően. – Ez számomra elfogadhatatlan volt. Ez az én nézőpontom. Továbbra is keményen kell dolgoznunk.

Olvasói sztorik