Nemzetközi foci

Dárdai keményebb, mint a Hertha

Miért bízhatnak a berliniek a magyar edzőben? A Bild összeállított egy listát a válaszokkal.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Miután a Hertha a Leverkusentől is vereséget szenvedett, ezzel pedig visszacsúszott a Bundesliga 17. helyére, Jos Luhukay vezetőedzőnek távoznia kellett. A berliniek vezetősége a klub legendás játékosát, az utánpótlás edzőként és magyar szövetségi kapitányként tevékenykedő Dárdai Pált nevezte ki a csapat élére.

Ha valaki megmentheti a Herthát, az a szenvedélyes magyar edző – írja a bild.de.

Dárdai 1997 és 2011 között 286 bajnoki mérkőzésen húzhatta magára a csapat mezét, amivel klubrekorder a Herthánál. Játékosként meghatározó személyiség volt a berliniek középpályáján.

Dárdai keményebb, mint a Hertha

A német lap felkutatott egy 2006-ban készült képet, amikor Dárdai Pál a nagymamájánál, Véménden egy disznóvágáson tevékenykedik. Szóba került az is, hogy a magyar szakembernek jelenleg két állása van, hiszen hazája válogatottját, és most már egy topklubot is irányít. A Bild szerint Dárdai nem egyezett meg fizetésben vagy bónuszokban Michael Preetz-vel, mert most csak a siker érdekli, és nem ér rá ilyesmivel foglalkozni. Ez elképzelhető, hiszen a magyar válogatottat is hasonló körülmények között vette át.

A bemutatkozó nyilatkozata is ütősre sikerült

– Megcsinálom! Halálra dolgozom magam, hogy elérjük a céljainkat – mondta Dárdai, aki szenvedélyes játékot vár el a labdarúgóitól, és azt, hogy a végsőkig küzdjenek a klubért.

Kőkemény védelmet tud összeállítani.

Ahogy játékosként, edzőként is a biztos védekezés jellemzi a felfogását. Dárdai különösen figyel arra, hogy az ellenfél ne kontrázhassa le csapatát, ehhez pedig stabil védelem és pontos átadások szükségesek. Ezt a stílust alkalmazza a magyar válogatottnál is, ami eddig eredményesnek bizonyult, hiszen három tétmérkőzésen hét pontot szerzett az együttes. Valószínűleg a Herthánál is kiegyeznének ezzel a terméssel.

Olvasói sztorik