Nemzetközi foci

Rögtön látta a tüzet a szemében

A Hertha új First Ladyje, Dárdai Pál felesége beszélt a családról, a mindennapokról és férje új kihívásáról.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Terjedelmes írást közölt Dárdai Pál feleségéről a német Bild. A Budesligában szereplő Hertha BSC megbízott edzője mellett a német sajtó a családjára is kíváncsi, ezért ezúttal a családfő helyett a mellette álló „erős nőt”, Szemmelróth Mónikát kérdezték.

– Pál egy versenyló, akit nem lehet visszafogni, de nem is akarom. Sohasem unalmas vele az élet, mindig keresi az újabb kihívásokat, és általában a nehezebb utat választja. Éppen ez az, amiért nem aggódom az új munkája miatt, a Hertha élén is bizonyít majd – fogalmaz a 41 éves feleség.

A Bundesliga-kinevezés a mindennapokban is érezhető volt, a három gyermeket, az egyaránt a Hertha utánpótlásában szereplő Pált (U16-csapat), Mártont (U13) és Bencét (U10) is megkérték az osztálytársak, szerezzenek autogramot a papától. Ahogy azt korábban a magyar szövetségi kapitány is elmondta, még a kukás is becsöngetett hozzájuk gratulálni a hétvégi győzelem után. A korábbi kézilabdázó feleség a jelen mellett a közös múltjukról is beszélt a lapnak.

– Ugyanabba az általános iskolába jártunk. Kilencvenháromban egy buliban megismerkedtünk, és egymásba szerettünk. Kilencvennyolc óta házasok vagyunk – mondta Mónika, hozzátéve: otthon ő a szigorú anyu, Dárdai meg a „szuperapu”, aki kedves, előzékeny, de ha kell, akkor kemény.

– Természetesen kikérte a véleményemet, mielőtt elvállalta a munkát. Rögtön láttam a tüzet a szemében – olyan volt, mint egy versenyló a rajt előtt. Azonnal megvolt a fejében a taktika, a felállás, az edzéstervek, neki egyszerűen ilyen a természete.

Szemmelróth Mónika vasárnap 15.30-tól, a Freiburg ellen ül majd először – ahogy az újság fogalmaz – First Ladyként a berlini Olimpiai Stadionban, ahol egyértelműen győzelmet vár férje csapatától.

Olvasói sztorik