Nemzetközi foci

Dárdai csapata nyert, Dzsudzsák gólt lőtt

A Hertha BSC máris elmozdult a kiesőhelyről; a Dinamo Moszkva tornagyőzelmet ünnepelhetett; Novothny Soma is betalált olasz csapatában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A német Bundesliga huszadik fordulójában a kiesőhelyen álló Hertha BSC a közvetlen riválisnak számító Mainz otthonába látogatott, ez volt Dárdai Pál első mérkőzése megbízott vezetőedzőként a berliniek kispadján. Csapata bő félóra játék után ember- és gólelőnybe került, és a szünet előtt ismét betalált. Az 59. percben a Hertha is megfogyatkozott, de kétgólos előnyét megőrizte, ennek köszönhetően egy pontra megközelítette mai ellenfelét, és elmozdult a kiesőhelyről!

0:23-nál látható Dárdai Pál „gólöröme”

A meccs előtt mindenki Dárdait akarta lefotózni

A Hertha BSC hivatalos Twitter-csatornáján így kommentálták Dárdai sikerét: a király visszatért!

Dárdai Pál rövid nyilatkozataa meccs utáni sajtótájékoztatón: – Nem vagyok varázsló. Nagy-nagy gratuláció jár a csapatnak, mert sok futással és nagy küzdelemmel elértük a célunkat, az emberelőnyt is jól használtuk ki. Tudom, milyen nehéz helyzetben vagyunk.

A Hoffenheim 3-0-ra kikapott a Wolfsburg otthonában, Szalai Ádám mindezt a kispadról nézte végig.

A Hamburger SV hazai pályán 2-1-re nyert a Hannover ellen. Stieber Zoltán végigjátszotta a meccset, és a 26. percben az ő beadása pattant meg Marcelo lábán, onnan pedig a kapuba hullott a labda.

Dzsudzsák Balázs kezdőként lépett pályára a Portugáliában edzőtáborozó Dinamo Moszkva csapatában, amely 1-0-ra nyert a svéd Örebro SK ellen az Atlantic Kupa nemzetközi felkészülési torna döntőjében. A győztes gólt a 75. percben éppen a magyar válogatott csapatkapitánya lőtte!

Az olasz harmadosztály (Lega Pro) A-csoportjának 24. fordulójában Novothny Soma csapata, az FC Südtirol odahaza 3-1-re nyert a Cremonese ellen. A magyar csatár kezdő volt, és a 25. percben ő szerezte az észak-olaszok második gólját.

A holland első osztály 22. körében a Heerenveen hazai környezetben 4-0-ra nyert a Zwolle ellen. A győztes csapatban Otigba Kenneth végig a pályán volt, Varga Szabolcsot ezúttal sem nevezték a meccsre. A kiesés ellen küzdő NAC Breda odahaza 1-0-ra elvesztette a Vitesse elleni meccset. Babos Gábort ezúttal nem nevezték a keretbe.

Az angol másodosztály (Championship) 29. fordulójában a Bogdán Ádámot sérülés miatt nélkülöző Bolton Wanderers 4-1-re kikapott a Derby County otthonában. Megint Andy Lonergan védett és megint négyet kapott – vajon Neil Lennon menedzser meddig ragaszkodik még hozzá?

Király Gábor a kispadról nézte, amint csapata, a Fulham 1-1-et játszik odahaza a Birmingham City ellen. Tőzsér Dániel nagy meglepetésre csak a 89. percben, időhúzó csereként lépett pályára a Watford együttesében, amely hazai környezetben 1-0-ra győzött a Blackburn Rovers ellen.

Bajner Bálint kezdő volt az angol harmadosztályú Notts County csapatában, de a 77. percben lecserélték – hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedtek a Chesterfield ellen.

A görög első osztály 23. fordulójában Pintér Ádám együttese, a Levadiakosz 2-1-es vereséget szenvedett hazai pályán a Giannina ellen. Honfitársunk hiányzott a keretből.

Az ausztrál élvonal 16. fordulójában megszerezte harmadik győzelmét Vernes Richárd csapata, a Central Coast Mariners, amely 2-0-re nyert az Adelaide United ellen. Sajnos a magyar játékost nem nevezték a meccskeretbe.

Balázs Benjámin kezdőként a hatvanadik percig pályán volt a cseh FK Teplice csapatában, amely 1-0-ra győzött a román Concordia Chiajna elleni felkészülési találkozón. Honfitársunk az első félidőben egy alkalommal majdnem gólt szerzett, de lövése végül az oldalhálóban landolt.

Gulácsi Péter végigvédte az osztrák bajnok Red Bull Salzburg gól nélküli felkészülési mérkőzését a szlovák Slovan Bratislava ellen.

Olvasói sztorik