Nemzetközi foci

Simon Krisztián tétmeccsen is debütálhat

A német másodosztályban is megkezdődnek a küzdelmek; Megyeri csapatára derbi vár.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Indul a német kettő

A holland másodosztály 23. fordulójában a Vida Krisztofert is soraiban tudó De Graafschap a szintén 33 pontot gyűjtő VVV-Venlo ellen mérkőzik.

Kezdetét veszi a tavaszi szezon a német másodosztályban is: a huszadik fordulóban Kalmár Zsolt csapata, az RB Leipzig a sereghajtó Erzgebirge Aue vendége lesz, míg a Korcsmár Zsoltot is foglalkoztató Greuther Fürth az éllovas Ingolstadtot fogadja.

Kovács Péter csapata, a norvég Strömsgodset folytatja felkészülését – a svéd Hammarby IF lesz az ellenfél a soron következő barátságos meccsen.

Szombat – Megint dobogóst vernek Otigbáék?

Az angol másodosztály 29. fordulójában Király Gábor csapata, a Fulham a Birmingham Cityt fogadja. Tőzsér Dániel és a Watford hazai pályán bizonyíthat a Blackburn Rovers ellen, míg a sérült Bogdán Ádámot nélkülöző Bolton Wanderers a Derby County otthonába látogat. A harmadosztályban Bajner Bálint juthat szóhoz: klubja, a Notts County a Chesterfieldet látja vendégül a 29. fordulóban.

Az ausztrál élvonal 16. fordulójában Vernes Richárd csapata, a Central Coast Mariners a második helyezett Adelaide United ellen mérkőzik.

A görög első osztály 23. fordulójában Pintér Ádám csapata, a kiesés ellen harcoló Levadiakosz a nemzetközi indulásra hajtó Gianninát fogadja.

A holland élvonal 22. körében Otigba Kenneth és Varga Szabolcs együttese, a Heerenveen a harmadik helyezett Zwolle ellen mérkőzik odahaza. A Heerenveen az előző fordulóban már legyőzött egy dobogóst: az akkori harmadik Feyenoord ellen 3-1-re nyert Otigbával a soraiban. Babos Gábor klubja, a NAC Breda a Vitessét fogadja.

Kecskés Zsolt csapata, a Pieta Hotspurs a Balzan Youths otthonában lép pályára a máltai élvonal 22. fordulójában.

A német Bundesligában a huszadik fordulót rendezik: a tavaszt két vereséggel kezdő, Szalai Ádámot is soraiban tudó Hoffenheim a második helyezett VfL Wolfsburg vendége lesz, míg a hét közben gólt szerző Stieber Zoltán csapata, a Hamburger SV a HSV Hannover ellen játszik hazai pályán.

Az olasz harmadosztály A-csoportjában Novothny Soma csapata, az FC Südtirol a Cremonesét fogadja a 24. fordulóban.

Dzsudzsák Balázs csapata, a Dinamo Moszkva a döntőre készül az Atlantic Kupában. A fináléban a svéd Örebro SK lesz az ellenfél; az orosz csapat eddig mindkét meccsét megnyerte a tornán. Gulácsi Péter is szóhoz juthat: az osztrák címvédő Red Bull Salzburg a szlovák Slovan Bratislava ellen játszik edzőmeccset.

Vasárnap – Megyeriékre derbi vár

Köteles László csapata, a belga KRC Genk a Waasland-Beverent fogadja a bajnokság 25. körében. A vendégek hat meccse nyeretlenek az élvonalban.

A hétközi kupameccs után a bajnokság 19. fordulójában is megmérkőzik az Ayia Napa együttesével a Leandro de Almeidát is soraiban tudó Omonia Nicosia. A Ciprusi Kupában a magyar válogatott játékos csapata hét közben 5-0-ra nyert ellenfele otthonában.

A görög címvédő Olimpiakosz rangadót játszik a PAOK otthonában. Az előző bajnoki fordulóban Megyeri Balázs védte a csapat kapuját, kérdés, vajon a 23. körben rendezendő derbin is ő áll-e a gólvonalon. Az Olimpiakosz vezeti a tabellát, míg a PAOK a legutóbbi két fordulóban két vereséget szenvedett, így visszacsúszott a harmadik helyre.

Svájcban is elkezdődik a tavaszi szezon: Vanczák Vilmos csapata, az FC Sion a lichtensteini Vaduz vendége lesz a 19. fordulóban.

A török élvonal 19. fordulójában a Futács Márkót is foglalkoztató Mersin Idman Yurdu a szintén 23 ponttal álló Kasimpasát fogadja.

Tamás Krisztián együttese, a cseh Slavia Praha a szerb FK Rad és az orosz Amkar Perm ellen játszik edzőmeccset, míg a szintén Törökországban edzőtáborozó, Guzmics Richárdot is foglalkoztató lengyel Wisla Kraków a román CSU Craiova ellen folytatja felkészülését.

Hétfő – Vidáék nyitották, Vidáék zárják a hétvégét

A holland másodosztály nyitja a hétvégét a magyar érdekeltségű csapatoknál, és zárja is: Vida Krisztofer klubja, a De Graafschap a 24. fordulóban a Waalwijk vendége lesz.

Simon Krisztián tétmeccsen is bemutatkozhat az 1860 Münchenben: a német másodosztály 20. fordulójában a Heidenheim elleni hazai bajnokival nyitja a tavaszt a kiesés ellen harcoló együttes.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik