Nemzetközi foci

Simon: „Király Gábor büszke rám”

A német 1860 München új légiósa bemutatkozott: nála mindig a csapat van az első helyen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Miután kedd este, az Unterhaching ellen 2-1-re megnyert edzőmeccsen 25 perc erejéig bemutatkozott új csapata, a német másodosztályú 1860 München színeiben Simon Krisztián, a sajtó munkatársainak is bemutatkozott.

Az Abendzeitung cikkeszerint Marco Reus frizurájára emlékeztet a hajviselete, a játékáról pedig a dortmundi Kevin Kampl jutott a szerző eszébe.

– Ez jó kezdés volt számomra. Kedves fogadtatásban részesültem, és bizonyára jó első edzés volt, hogy azonnal meccset játszhattam – vélekedett Simon Krisztián. – Szeretnék jobb játékossá válni itt. Mindig az volt az álmom, hogy egy erős bajnokságban játszhassak, jobb játékostársakkal, jobb csapatban. Németországban a világbajnok, és azt hiszem, itt nagyon sok jó játékos szerepel. Ezért is a német másodosztály az egyik legerősebb másodvonalbeli bajnokság a világon.

https://www.youtube.com/watch?v=BNrykXrm5FI

Simon elmesélte, hogy az 1860 München korábbi kapusával, válogatottbeli csapattársával, Király Gáborral már váltottak üzenetet.

– Nagyon büszke rám, és már felajánlotta a segítségét. Hamarosan felhívom őt, beszélgetni fogunk új klubomról. Sok gólt szerzek és gólpasszokat adok, keményen dolgozom, és nálam mindig a csapat van az első helyen. Ez a szezon a legjobb az eddigi karrierem során, és továbbra is így akarom folytatni – folytatta Simon, aki nem tudja, mennyi idő alatt futja a száz métert, de a harmincat 3,79 másodperc alatt teljesíti. – Még mindig egy szállodában lakom, de remélem, hamarosan találok magamnak lakást. A barátnőm, Zora még tanul, ezért fél évig egyedül leszek Münchenben.

– A szó jó értelmében szemtelenül futballozott és megmutatott valamit a tudásából. Láthattuk, hogy céltudatos játékos, szeretnénk a lehető leghamarabb integrálni a csapatba – mondta egy másik cikkbenMarkus von Ahlen vezetőedző.

Olvasói sztorik