Nemzetközi foci

Dárdai sokat kockáztatott, de nem nyert

A magyar válogatott szövetségi kapitánya bátor, de naiv összeállításban küldte pályára berlini csapatát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Dárdai sokat kockáztatott, de nem nyert – értékelt a DPA német hírügynökség a Hertha BSC hazai pályán, a Freiburg ellen elszenvedett 2-0-s veresége után.

A hírügynökség szerint a magyar válogatott szövetségi kapitányaként tevékenykedő Dárdai bátor, de naiv összeállításban küldte pályára csapatát, három támadó játékossal a középpályán. A freiburgiak hamar felismerték a berlini puzzle hiányosságait – fogalmazott a DPA, utalva arra, hogy néhány szakember a játékmesternek tartott Ronny beállítását kifogásolta.

A Dárdai-hatás ezúttal nem érvényesült – írta a német hírügynökség, utalva azokra a nagy várakozásokra, amelyek a Berlinben népszerű magyar tréner edzői kinevezését kísérte az elmúlt időszakban rendkívül gyengén szereplő Herthánál. Idézte Dárdai Pált, aki a mérkőzés után arra panaszkodott, hogy a csapat mentálisan volt gyenge. Dárdai szerint múlt héten a Mainz ellen aratott győzelmet a berliniek a mentális erőnek köszönhették, ezúttal azonban ez elmaradt. Az edző elismerte azt is, hogy hiányzott a kreativitás a berliniek játékából.

A hírügynökség úgy értékelte, hogy az edző részben felelősséget is vállalt a 2-0-s vereségért annak elismerésével, hogy a csapat az elmúlt héten talán túl keményen edzett. Idézte a magyar tréner kijelentését arra vonatkozóan is, hogy a mérkőzés után azonnal az öltözőbe rendelte játékosait, mert – mint fogalmazott – sok olyan dolog van, amit meg kell beszélni.

A Herthára a Bundesliga következő fordulójában rendkívül nehéz mérkőzés vár. Dárdai csapatának ugyanis a bajnokság második helyén álló és kitűnően szereplő VfL Wolfsburggal kell – idegenben – megküzdenie. „Ha keményen dolgozunk, a dinamika és az erő nem marad el” – idézte Dárdait ezzel kapcsolatban a DPA.

Olvasói sztorik