Hírek

Elindult az MLSZ TV archívuma

Az új csatornán közel négyezer mérkőzés lesz elérhető, ebből 266 teljes válogatott meccs.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az Aréna Pláza mozijának VIP-termében tartott sajtótájékoztatón jelentette be a Magyar Labdarúgó Szövetség, hogy archív felvételeket feldolgozó Youtube-csatornát indított. A sajtótájékoztató végén a meghívott legendák, Mészöly Kálmán, Dunai Antal és Nyilasi Tibor engedett betekintést néhány kedves történet erejéig a meccsek hátterébe.

A szövetség fontos feladata a magyar futballmúlt dokumentálása, és amíg a könyvek és egyéb kiadványok tekintetében ez a munka jól halad, időszerűvé vált a mozgóképek archiválása is. A hetvenes-nyolcvanas évek archivált anyagai meglehetősen hiányosak, így talán ez az utolsó pillanat, amikor még megmenthetőek a magyar futballtörténelem legemlékezetesebb góljai mozgóképen.

A munka két évvel ezelőtt kezdődött, a mérkőzések összegyűjtésében és listázásában a legfőbb forrást a szövetség fő partnere, az MTVA jelentette, de külföldi partnerek (Francia TV, BBC) és szorgalmas gyűjtők segítségével sikerült olyan felvételeket is megszerezni, melyek itthon már elvesztek.

Korábban a mérkőzéseknek csak egy részét közvetítette a televízió, ezeknek a felvételeknek a 95 százaléka már a szövetség birtokában van. A rengeteg anyag feldolgozása egy évig tartó folyamatos munkát jelent, így várhatóan az összes meglévő archív mérkőzés 2016 elejére lesz elérhető az MLSZ TV Archív Youtube-csatornán. A folyamatos feltöltésekről az mlsz.hu hetente egy cikkben számol be.

Az új csatornán közel négyezer mérkőzés lesz elérhető, ebből 266 teljes válogatott meccs és több mint háromszáz összefoglaló az 1930-as évektől egészen napjainkig. A „kezdőcsomag” hatvan válogatott összefoglalót, 12 teljes mérkőzést, és 27 klubmeccset tartalmaz, így olyan különleges összecsapásokat élhetünk át újra, mint az 1954-es vagy az 1966-os vébé meccsei, az itthon soha nem vetített argentin-magyar 1991-ből, a Videoton 1984–1985-ös UEFA Kupa-menetelése, vagy az oldalra a napokban felkerülő NSZK–Magyarország (0-1) mérkőzést 1985-ből – írja az MLSZ honlapja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik