NB I

Ki közvetít majd a köztévé sportcsatornáján?

Értesüléseink szerint a köztévé nyáron induló sportadásához egyelőre nem nagyon hívtak új riportereket, illetve akit igen, az nem akart menni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint már beszámoltunk róla, az év elején eldőlt, hogy nyáron indul a köztévé új tematikus csatornája, az M4, amely sportcsatorna lesz. Az MTVA új struktúrájában ugyanis a napi sporthírek a Híradó hatáskörébe kerülnek, ugyanakkor a sportközvetítések – amelyek elsősorban a hazai látványsport-bajnokságok küzdelmeire és a különböző világversenyekre koncentrálnak – kivétel nélkül az új csatornára kerülnek.

A köztévé sportfőszerkesztőségében egyelőre nem túl sok közvetítő riporter van, jellemző, hogy a tavaly nyári labdarúgó-világbajnokságra az MTVA főmunkatársa, Gundel Takács Gábor (aki nem tagja a sportszerkesztőségnek) mellett a rádiós P. Fülöp Gábor és a futballmeccseket előtte csak ritkán közvetítő Mezei Dániel is elutazott.

A Rangadó.hu információi alapján a sportfőszerkesztőség új vezetője, Szujó Zoltán tárgyalt már külsős riporterekkel, akik jelenleg más csatornáknak dolgoznak, de egyelőre egyetlen „nagy név” sem mondott igent a köztévének. Hajdú B. István, az Eurosportnál (is) foglalkoztatott kommentátor sem egyezett meg a köztévével, mert a kizárólagosságot nem szerette volna vállalni (őt ugyanakkor a szintén az MTVA-hoz tartozó közrádióban külsősként eddig is foglalkoztatták). Ugyancsak keresték a Sport Televízió több munkatársát, de hasonló megfontolásokból senki nem szerződött az MTVA-hoz. (Köztudott, hogy a jelenlegi sporttelevíziók vezető riporterei közül szinte kivétel nélkül mindenki volt korábban az MTV munkatársa.)

A Telesport munkatársai még nem tudják, érintettek lesznek-e az újabb létszámleépítésben (majdnem kétszáz munkatárstól válik meg az MTVA), információink szerint nem kaptak erre történő utalást. Hogy közülük ki maradhat a márciustól hírtelevízióként működő M1-en a Híradó sporthíreiben műsorvezető, az még nem tisztázott.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik