NB I

A bíráskodó klubelnök a bohóc

George F. Hemingway és Bernd Storck tevékenységéről is elmondta a véleményét Vágó Attila.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Vasárnap délután a Ferencváros–MTK (2-0) bajnoki örökrangadó kapcsán beszélgettünk a Rangadó.hu szakértőjével, Vágó Attilával – aki korábban a többi közt a Békéscsaba, a Sopron, a Diósgyőr és a Szolnok vezetőedzője is volt –, de további két téma is szóba került. A tapasztalt tréner elmondta a véleményét George F. Hemingwayről:

– Nem feladatom, hogy megvédjem az edzőkollégákat, de borzasztónak tartom, hogy egy kiesőhelyen lévő fővárosi csapat elnöke lebohócozza Mátyus Jánost, aki játszott a Fradiban, a Honvédban, megfordult külföldön, a válogatott erőssége volt, és elvégezte a pro-tanfolyamot… Azt gondolom, hogy a magyar edzők nem engedhetik meg maguknak, hogy ilyet tegyen valaki. Inkább ő lehetne bohóc, amikor a BLSZ IV-ben, klottgatyában fújja a mérkőzéseket. Nézzük meg a Honvédot, siralmas, és kiesőhelyen van.

Az elmúlt egy-két hétben számos információ és híresztelés látott napvilágot az MLSZ új utánpótlás-sportigazgatója, Bernd Storck kapcsán, aki eddigi ismereteink alapján ellentmondásos benyomást keltett szakmai körökben, de szakértőnk őt is a védelmébe vette.

– Mostanában mindenki arról beszél, hogy a német utánpótlás-igazgatóról hogy viselkedik és mit csinál. Amikor engem megtettek a női labdarúgás vezetőjének, én ugyanezeket a dolgokat csináltam, megpezsdítettem az állóvizet, de egy politológus – aki azt hitte, hogy a bedobást rúgni is lehet – eltávolított engem válogatott éléről. Én ugyanezeket az elveket vallottam, amikor szóltam, hogy ez így nem mehet, amikor mondtam, hogyan kell edzeni, mert rosszul csináljuk. Egy évig hagytak dolgozni, aztán kirúgtak, úgyhogy most nagyon szurkolok ennek a német úriembernek, hogy véghez tudja vinni, amit szeretne, és őt nem fogják eltávolítani. Nekünk, edzőknek is változtatnunk kell saját magunkon, mert begyepesedtünk – szögezte le Vágó Attila.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik