NB I

A sportigazgató vezeti az U20-csapatot

Rangadó
Rangadó

2015. 03. 16. 18:46

Szalai László helyett a német Bernd Storck irányítja a magyar fiatalokat az új-zélandi világbajnokságon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az MLSZ vezetése Mészöly Géza tavaly decemberi távozása után Szalai Lászlót, az edzőképzés igazgatóját bízta meg az U20-válogatott felkészítésével a júniusi, új-zélandi világbajnokságra. Megbízatásakor a szakember aggályát fejezte ki amiatt, hogy jelentős többletfeladatot jelent és kockázatot hordoz a két feladat egyidejű ellátása. Ezzel együtt az MLSZ vezetésének kérésére a fenti felvetés ismeretében Szalai kezdte meg a csapat felkészítését azzal, hogy az érintettek minél előbb végleges és megnyugtató megoldást keresnek.

Mint ismert, márciustól új sportigazgatót nevezett ki a szövetség a német Bernd Storck személyében. A szakember azonnali munkába állása és rövid tájékozódása után megnyílt a lehetősége annak, hogy az U20-as csapat vezetését is önálló feladatként láthassa el egy sportszakember, és a stratégiai jelentőségű területtel, az Edzőképző Központ munkájával, a hazai edzőképzés reformjával is teljes munkaidőben foglalkozhasson az arra kijelölt vezető, annak érdekében, hogy az edzőképzés, azon belül az utánpótlásedzők képzése minél gyorsabban és minél magasabb színvonalon hozhasson változást a magyar labdarúgásban – írja az MLSZ honlapja.

Bernd Storcknak a válogatott vezetésének átadásával kapcsolatos javaslatát elfogadva, a szakemberekkel történt egyeztetést követően az MLSZ vezetése úgy döntött, hogy az U20-as világbajnokságra készülő csapat felkészítését mostantól a sportigazgató végzi. A német szakember a feladatot megtisztelőnek tartja, és a közeli határidővel járó nehézségek ellenére örömmel vállalta. Az utánpótlás-sportigazgató kérése esetén Szalai László minden segítséget megad az eddigi tapasztalatai átadásával, a felkészülési folyamat szakmai támogatásával.

Munkája megkezdésekor Storck is jelezte az MLSZ vezetésének, hogy csak abban az esetben tud felelősséget vállalni az időben közelálló feladatok eredményességéért, ha a csapatok felkészítése, irányítása a közvetlen hatáskörébe kerül. Rövid információgyűjtés, tájékozódás, és a márciusi mérkőzések megtekintése után egyeztette szakmai elképzelését a szövetségi edzőkkel, így Mihalecz Istvánnal, az U16-os válogatott edzőjével is. A két szakember konzultációja után a két fél úgy ítélte meg, hogy kettejük szakmai filozófiája oly mértékben eltérő, amely nem teszi lehetővé a hosszútávú, hatékony közös munkát. Ezért az MLSZ és Mihalecz István közös megegyezéssel szerződést bontott.

A magyar U20-válogatott New Plymouth városában játssza csoportmeccseit, elsőként június 1-jén Észak-Korea ellen, majd három nappal később Brazíliával, végül június 7-én Afrika bajnokával.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Arsenal Manager Arsene Wenger during the UEFA Europa League, round of 16, 2nd leg football match between Arsenal and AC Milan on March 15, 2018 at the Emirates Stadium in London, England - Photo Stephen Wright / ProSportsImages / DPPI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.