NB I

Észak-Koreával kezdenek a magyarok

Gyönyörű környezet vár U20-válogatottunkra az új-zélandi világbajnokságon, New Plymouth-ban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden, magyar idő szerint kora reggel készítették el az U20-világbajnokság csoportbeosztásait, és a sorsolás után néhány órával már a tervezett programot is nyilvánosságra hozták.

A legnehezebb csoportba kerülő magyar válogatott Észak-Korea ellen kezdi szereplését, majd Brazília és az Afrika-bajnok következik. A fekete kontinens legjobbjának kilétére márciusban derül fény.

A meccseknek az északi sziget nyugati partján található New Plymouth városa ad majd otthont. A tengeri fürdőzés közben is jól látható a Taranaki-hegy hófödte csúcsa; kevés ilyen hely van a világon, ahol síelni és szörfözni is lehet ugyanazon a reggelen. A tíz kilométeres parti sétány is lenyűgöző, számos nemzetközi díjat nyert.

A Taranaki stadiont a világ egyik legkülönlegesebb sportlétesítményének tartják, mert a húszezer fős befogadóképességű lelátóról szintén jól lehet látni a havas hegycsúcsot. A 2002-ben átadott modern stadion már számos nemzetközi előadásnak és sportrendezvénynek adott otthont. A környéken nagyon népszerű a labdarúgás, a tartományban 13 felnőtt labdarúgóklub, három férfi és egy női bajnokság és több mint 180 utánpótlás-csapat működik.

A magyar válogatott programja

Június 1. hétfő, 6 óra: Észak-Korea – Magyarország

Június 4. csütörtök, 9 óra: Magyarország – Brazília

Június 7. vasárnap, 7 óra: Magyarország – Afrika I.

Olvasói sztorik