Nemzetközi foci

Brazíliával is összekerültek fiataljaink

Az Afrika-bajnokság aranyérmese és Észak-Korea is a magyar U20-válogatott ellenfele lesz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden, magyar idő szerint kora reggel rendezték az új-zélandi Auckland kongresszusi központjában az U20-világbajnokság csoportjainak sorsolását, amelyet a magyar válogatott a négy kalap közül a negyedikből várt.

A maori őslakók énekes-táncos bemutatója után köszöntötték az eseményen megjelent rangos vendégeket, majd elhangzott, hogy ez lesz a valaha volt legrangosabb futballtorna a szigetországban. Egy videóbemutatót is megnézhettünk Új-Zélandról, és természetesen a sportminiszter, valamint a FIFA-alelnök beszéde sem maradhatott el… A torna történelméről szó kisfilm következett, amelyből megtudhattuk, hogy a holland Arjen Robbennek a karrierje legelején még volt haja.

A folytatásban ismertették a sorsolás szabályait, és végre a gömbök kerültek főszerepbe. A magyar válogatott felirata került elő legutoljára, reméljük, ez a helyezésben nem fog megmutatkozni, már a mieink pokoli nehéz csoportba kerültek, hiszen az E-csoportban a márciusi Afrika-bajnokság győztesével, továbbá Brazíliával és Észak-Koreával szerepelnek együtt New Plymouthban.

A tornára május 30. és június 20. között kerül sor, a magyarok a tavalyi, hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokságról kvalifikálták magukat azzal, hogy csoportjuk harmadik helyén zártak. Akkor még Mészöly Géza irányította a csapatot, most viszont már Szalai László az edző.

A csoportok első és második helyezettjei jutnak tovább, sőt a harmadikok közül is továbbléphetnek négyen az egyenes kieséses szakaszba. A csoportban azonos pontszám esetén a gólkülönbség, majd a több szerzett gól, az egymás elleni eredmény, illetve sorsolás dönt.

A mérkőzéseknek Wellington, Auckland, Hamilton, Dunedin, New Plymouth, Christchurc és Whangarei ad otthont, a döntőt Aucklandben rendezik. A FIFA honlapján található tájékoztató szerint a tornán az 1995-ben, vagy később született játékosok vehetnek részt.

– Érdekes volt a sorsolás szisztémája, jóval könnyebbnek tűnő csoportok is kialakultak, és úgy érzem, mi a lehető legnehezebb csoportba kerültünk – mondta a sorsolás után az MLSZ honlapján Szalai László. – Ezek után az esélyek latolgatásába mélyebben nem mennék bele, szerintem mindenki számára nyilvánvaló, hogy mennyire nehéz dolgunk lesz a tornán. Mindezek ismeretében megpróbálunk tisztességgel felkészülni, és a legjobb tudásunkat adni ebben a csoportban.

Az U20-as világbajnokság csoportbeosztása

A-csoport: Új-Zéland, Ukrajna, Egyesült Államok, Mianmar

B-csoport: Argentína, Panama, Afrika III, Ausztria

C-csoport: Katar, Kolumbia, Portugália, Afrika IV

D-csoport: Mexikó, Afrika II, Uruguay, Szerbia

E-csoport: Afrika I, Brazília, Észak-Korea, Magyarország

F-csoport: Németország, Fidzsi, Üzbegisztán, Honduras

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik