Nemzetközi foci

Győztek a magyar fiatalok Spanyolországban

A La Mangában edzőtáborozó U20-as válogatott Madarász és Gera góljával 2-1-es sikert aratott.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Magyarország U20 – La Manga High Performance Team 2-1 (0-1)
La Manga, Spanyolország
Magyarország: Dániel Cs, (Székely, a szünetben) – Csábi M. (Lorentz, a szünetben), Asztalos, Bobál D., Tamás K. (Marcsek, a szünetben) – Pongrácz (Mervó, 70.), Németh M. (Gera D., a szünetben), Bereczki (Osváth, a szünetben) – Nagy D. (Madarász, a szünetben), Bobál G. (Balogh N., a szünetben), Berecz (Kővári, a szünetben). Szövetségi edző: Szalai László
A magyar gólszerzők: Madarász (68.), Gera (75.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A május végén kezdődő, új-zélandi világbajnokságra készülő U20-as válogatott szombat óta a spanyolországi La Mangában edzőtáborozik, szerdán lejátszotta első edzőmérkőzését is.

A Szalai László vezette szakmai stáb vasárnap óta napi két-három edzést vezényel a játékosoknak, erőnléti, koordinációs és taktikai gyakorlások váltják egymást a kifejezetten feszes programban. A válogatott szerda délután – egy reggeli konditermi edzés, illetve egy labdás foglalkozása után – egy mérkőzést is játszott, a spanyol, dél-amerikai, afrikai játékosokkal felálló, La Manga Club High Performance Team néven futó helyi válogatott ellen.

A találkozón az ellenfél már az első percben vezetést szerzett, ezt követően viszont szinte egy kapura játszott a magyar csapat, amely ziccerek sorát dolgozta ki, de a helyzetkihasználással gondok voltak, a szünetig a legnagyobb lehetőségek is kimaradtak.

A szünetben nyolc játékost cserélt be Szalai László, de a játék képe nem változott: egymás után dolgozták ki a helyzeteket a magyar fiatalok, és a hajrához közeledve sikerült gólt szerezniük. A 68. percben Madarász Márk lőtt 14 méterről a hálóba, majd a 75. percben Gera Dániel is eredményes volt, beállítva a 2-1-es végeredményt – tudósított az MLSZ honlapja.

– Komoly terhelés alatt vannak a játékosok, a napi többszöri edzést megfelelő hozzáállással végzik. Ennek hatására természetesen nem frissek, de ezért jöttünk edzőtáborba – mondta a találkozó után Szalai László. – A mérkőzés jól illeszkedett a programba, lelkes, hajtós ellenféllel találkoztunk. Tudtuk élesben próbálgatni a napokban tanult védekezési és támadási formákat, és visszajelzést kaptunk a játékosokról, ki hogyan tud illeszkedni az általunk elképzelt játékba. Most nem az eredmény a legfontosabb, a mérkőzés az edzésprogram szerves részeként, és nem céljaként szerepel. Voltak jobb és kevésbé jó teljesítmények, de még a tábor és a felkészülési folyamat elején járunk, van idő csiszolgatni a dolgokon.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik