NB I

Barcelona-meccsen jártak a magyar fiatalok

Véget ért a spanyolországi edzőtáborozás a világbajnokságra készülő U20-as válogatottunk számára.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A május végén kezdődő új-zélandi világbajnokságra készülő magyar U20-as válogatott húszfős kerete tíz napot töltött a spanyolországi La Mangában. Sűrű másfél hét áll a csapat mögött, hiszen közelítőleg harminc edzés szerepelt a programban.

A rendszeres erőnléti tréningek mellett napi két alkalommal labdás gyakorlásokat tartott a szakmai stáb, és egy felkészülési mérkőzésen is pályára lépett az együttes. A megterhelő tíz nap alatt mindössze egyszer mozdultak ki a játékosok az edzőtáborból, múlt szombaton a közeli Elchébe buszozott a csapat, hogy megnézze az Elche–Barcelona (0-6) spanyol bajnoki mérkőzést.

– Nagyszerű körülmények között készülhettünk az elmúlt másfél hétben – mondta a táborzárás után az MLSZ honlapján Szalai László szövetségi edző. – Az összetartás során az erőnléti felkészülés mellett hangsúlyos szerepet kapott a csapat által játszani kívánt taktika begyakorlása is. Még messze nem ideális a helyzet egyik területen sem, de a játékosok hozzáállását nem érheti kritika. Igyekeztek legjobb tudásuk szerint elvégezni a rájuk kiszabott feladatokat, fáradtan, de odaadással tették a dolgukat. Természetesen tisztában vagyunk jelenlegi helyzetünkkel, és a világbajnokságon ránk váró ellenfelek erősségével is, ebből fakadóan még igen sok munkát kell elvégeznünk a tisztes helytálláshoz is. A további hónapokban igyekszünk meghatározó, a vébére kijutott csapatok ellen edzőmérkőzéseken lemérni, mire is lehet elegendő a csapat teljesítménye. A világbajnokság nagy kihívás, szeretnénk a magyar labdarúgást méltóképp képviselni, még akkor is, ha a világ élvonala jelen pillanatban bizony objektív és mérhető mutatók alapján is bőven előttünk jár. Azért fogunk a hátralévő időben is dolgozni, hogy ez a különbség csökkenjen.

A válogatott következő összetartására február közepén kerül sor, az edzőtáborozást a tervek szerint két felkészülési mérkőzés színesíti majd Telkiben. A futballisták addig is a stáb által egyénekre lebontva összeállított edzésterv szerint készülnek – természetesen a klubjukban zajló edzésmunka mellett.

Olvasói sztorik