NB I

A tengerpartra utaznak a fiatalok

Spanyolországban kezdi az évet az U20-as válogatott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A tavaszi U20-as világbajnokságra készülő korosztályos válogatott 11 napot tölt a spanyolországi La Mangában.

A Szalai László vezette együttesnek még bő négy hónapja van, hogy felkészüljön a május végén kezdődő új-zélandi tornára. Miközben több kontinensen még csak most vagy a későbbiekben rendezik a selejtezőtornákat, addig a magyar válogatott (az európai, óceániai és ázsiai riválisokkal együtt) már a biztos szereplés tudatában készülhet a viadalra, és várja a február 10-i sorsolást.

A mieink legutóbb december elején készültek együtt, majd téli pihenő következett, január 17-én pedig ismét találkozik a csapat, hogy elutazzon a dél-kelet spanyolországi La Mangába, ahol 11 napon át készül együtt a 21 fős keret. Az edzőtáborozás során – a tervek szerint – két felkészülési mérkőzést is játszik a válogatott, mindkét alkalommal felnőtt együttesek ellen.

– Örülök, hogy végre lesz alkalmunk kicsit hosszabb ideig együtt dolgozva elkezdeni azt a fejlesztő jellegű munkát, amelyet régóta tervezünk, és jó körülmények között, nyugodt környezetben készülhetünk a ránk váró feladatokra – mondta a válogatottra váró munkáról az MLSZ honlapján Szalai László. – Szeretnénk a csapat által játszani kívánt védekezési és támadási alapelveket, taktikai játékelemeket gyakorolni és a kondicionális állapotot ennek szintjéhez igazítani. Sok munka vár ránk Spanyolországban, nem várnak könnyű napok a játékosokra és a stábra, de biztos vagyok benne, hogy lesz haszna az együtt töltött időnek. Remélem, hazaérkezésünket követően játékosainknak lesz módjuk folytatni a klubokban az egyéni edzésprogramjukat is, amire szükség van ahhoz, hogy a világbajnokságon fel tudják venni a versenyt a világ élvonalával.

Ami a keret összetételét illeti: nem sikerült minden játékost elkérni a klubjától, ezért a korosztály néhány meghatározó tagja ezúttal nem vesz részt az edzőtáborozáson.

– Sajnos a külföldi csapatok nem nagyon támogatják játékosaik részvételét, így nem tart velünk Kalmár Zsolt és Varga Szabolcs. A hazai klubokkal egyeztetve az itthon játszó játékosokkal nem volt ilyen jellegű probléma, bár néhány esetben engedtünk a klubok kérésének és tettünk engedményeket. Azonban tudom, ez kölcsönös lesz, és adott esetben ők is így fognak viszonyulni a mi kéréseinkhez. A feladat közös és csak partneri viszonyban lehet eredményesen működni – tette hozzá Szalai László.

A magyar U20-válogatott kerete

Kapusok: Székely György (Újbuda), Dániel Csaba (Dunaújváros)

Védők: Csábi Mihály (Bp. Honvéd), Marcsek Ákos (Vasas), Asztalos Dávid (Ajka), Lorentz Márton (Puskás Akadémia), Bobál Dávid (Bp. Honvéd), Tamás Krisztián (?)

Középpályások: Pongrácz Viktor (Lombard Pápa), Bereczki Dániel (Debrecen), Madarász Márk (Gyirmót), Berecz Zsombor (Vasas), Gera Dániel (MTK), Nagy Dominik (Ferencváros), Osváth Attila (Szigetszentmiklós), Németh Márió (Haladás)

Támadók: Kővári Róbert (Pécs), Mervó Bence (Győri ETO), Vida Krisztofer (De Graafschaap, holland), Balogh Norbert (Debrecen), Bobál Gergely (Bp. Honvéd)

Olvasói sztorik