NB I

A finneket fogadja az U21-válogatott is

Szalai László fiatal átlagéletkorú keretet jelölt ki a csütörtöki, zárt kapus felkészülési mérkőzésre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szalai László szövetségi edző októberben külön edzőtábort tartott az 1994-es és az 1995-ös születésű játékosokból álló együttesnek, előbbi az oroszokkal, utóbbi a norvégokkal játszott felkészülési mérkőzést. Csütörtökön Telkiben játszik újabb edzőmeccset az U20-U21-es válogatott a finnek hasonló korosztályú együttesével, Szalai László ezúttal vegyes keretet hirdetett, amelybe részben az októberi mérkőzésen jó teljesítményt nyújtó játékosok, részben pedig új futballisták kaptak meghívót.

– Az utóbbi hetekben jártam a másod- és harmadosztályú bajnoki meccseket, és feltűnt néhány olyan fiatal, akik a teljesítményükkel meggyőztek arról, hogy érdemes kipróbálni őket a korosztályos válogatottban. Az kölcsönös ismerkedési folyamat még nem ért véget, továbbra is az a célunk, hogy felmérjük a játékosok képességeit, és ők is tisztában legyenek a velük szemben támasztott követelményekkel, elvárásokkal – mondta az MLSZ honlapján Szalai László.

A kerettagok egy része kedden délben már lejátszott egy edzőmérkőzést, méghozzá a Bp. Honvéd U21-es csapata ellen. A találkozót Bereczki Dániel és Huller Ádám duplájával, valamint Bobál Dávid és Lőrinczy Attila egy-egy találatával az U21-es válogatott 6-0-re megnyerte. A csütörtöki, finnek elleni felkészülési mérkőzést nézők nélkül, zárt kapuk mögött rendezik.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Banai Dávid (Újpest), Dániel Csaba (Dunaújváros), Gyurján Márton (Haladás)

Védők: Marcsek Ákos (Vasas), Csábi Mihály (Sopron), Jagodics Bence (Pápa), Asztalos Dávid (Ajka), Szilvási Péter (Greuther Fürth II, német), Bobál Dávid (Sopron), Hangya Szilveszter (Dunaújváros), Tamás Krisztián (Varese. olasz)

Középpályások: Kocsis Gergő (Videoton FC), Holdampf Gergő (Újpest), Nagy Dominik (Ferencváros), Pongrácz Viktor (Győri ETO), Bereczki Dániel (Debrecen), Gera Dániel (MTK), Lőrinczy Attila (Békéscsaba)

Támadók: Berecz Zsombor (Vasas), Bese Barnabás (MTK), Kővári Róbert (Pécs), Huller Ádám (BKV Előre), Varga Szabolcs (Heerenveen, holland), Mervó Bence (Győri ETO), Bobál Gergely (Bp. Honvéd), Sajbán Máté (Budaörs), Kleinheisler László (Videoton FC)

Olvasói sztorik