NB I

U21: döntetlen az oroszok ellen

Telkiben, Szalai László bemutatkozó mérkőzésén 1-1-et játszott a magyar válogatott Oroszországgal.

Kapcsolódó cikkek

U21-es nemzetközi felkészülési mérkőzés
Magyarország–Oroszország 1-1 (1-0)
Telki, 100 néző
Magyarország: Nagy G. – Botka, Szilvási, Jagodics B., Hangya – Kocsis G., Hudák (Angyal, a szünetben) – Bese, Kleinheisler (Zsirai, 89.), Tamás K. (Prosser, a szünetben) – Novák Cs. (Tóth B., 74.). Szövetségi edző: Szalai László
Gólszerzők: Novák (25.), illetve Morgunov (49.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Péntek délután felkészülési mérkőzést játszott Telkiben a magyar és az orosz U21-válogatott. A mieink szövetségi edzője, Szalai László ezúttal mutatkozott be a csapat kispadján.

Eleinte az orosz, majd a magyar válogatott kezdeményezett többet, az első kapura lövési kísérlet a 19. percben a vendégeké volt. A 25. percben viszont a magyar csapat szerzett vezetést, Kleinheisler futtatta a bal oldalon Tamást, aki aztán Novákhoz passzolt. A kecskeméti támadó a kapusba lőtt, de a kipattanót értékesítette.(1-0).

A 49. percben egyenlített Oroszország: Mirancsuk lövését Nagy védte, de Morgunov üresen állva passzolt a kapuba hat méterről (1-1). Harcosan, időnként jól játszott a most debütáló Szalai László vezetésével az utánpótlás-csapat, a döntetlen jó eredménynek mondható.

– Az elmúlt két napban elkezdtünk egy tanulási folyamatot, igyekeztem átadni a játékosoknak, hogy milyen játékot, milyen hozzáállást várok tőlük a közös munka során – mondta a mérkőzés után Szalai László az MLSZ honlapján. – Egy rossz szavam nem lehet a pályán látott teljesítményre, jó szellemben, motiváltan játszottunk, az első félidőben megérdemelten szereztünk vezetést, és a helyzetek alapján akár két-három gólt is szerezhettünk volna a szünetig. A második félidőben kissé elfáradtunk, a támadójátékunk visszaesett, ezért végül a kapott gól után nem sikerült újítani, és megnyerni a találkozót. Hosszú út áll előttünk, de az első jelek biztatóak, s bár ezúttal nem az eredmény volt a lényeg, az orosz válogatott ellen elfogadható eredménynek számít a döntetlen.

Olvasói sztorik