NB I

Az oroszok ellen játszik az U21-csapat

Az új szövetségi edző, Szalai László pénteken mutatkozik be az utánpótlás-válogatott élén.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az U21-es válogatott pénteken 14 órakor felkészülési mérkőzést játszik Oroszország ellen, Telkiben.

Az U20-as és U21-es válogatottak múlt héten kinevezett szövetségi edzője, Szalai László első meccsét az idősebb, 1994-es születésű korosztállyal vívja, amely idén már nem lép pályára tétmérkőzésen, jövőre kezdi szereplését a 2016-os (első alkalommal nem nyolc, hanem 12 csapatos) Európa-bajnokság selejtezőjében.

A válogatottba behívott játékosok nagy része korábban már szerepelt nemzetközi mérkőzésen az U20-as együttesben, de vannak újoncok is a keretben, akik első nemzetközi válogatott meccsüket játszhatják pénteken. Nem szerepelhet a csapatban néhány sérült, mint Holender Filip és Márkvárt Dávid, a mérkőzésre készülő keret 15 mezőnyjátékosból és két kapusból áll. Szalai László szerda délután tartotta meg első edzését a válogatott tagjainak, míg csütörtökön két gyakorlás szerepel a programban – írja az MLSZ honlapja.

– Az oroszok elleni mérkőzésen a kilencvennégyes születésű játékosokat szeretném megnézni, hétfőn, Norvégiában pedig az egy évvel idősebbek kapnak lehetőséget a bizonyításra – mondta az MLSZ honlapján Szalai László. – A kerethirdetés előtt felmértem a korosztály játékosait, majd konzultáltam az edzőikkel, és ezt követően alapján állítottam össze a csapatot. Az első összetartást arra használjuk fel, hogy megismerjem a játékosokat, és ne csak a futballtudásukat, hanem az emberi oldalukat is. Az első napon elmondtam, mit szeretnék látni tőlük, sokat beszélgettük a rájuk váró feladatokról, a magyar futball helyzetéről. Az orosz válogatott minden korosztályban nagyon erős, dinamikus, gyors játékosokkal rendelkezik, ezért fontosnak tartom, hogy szervezetten játsszunk ellenük. Egy edzés után természetesen még nem állt össze a csapatunk, de igyekszünk olyan játékot kialakítani péntekre, amivel fel tudjuk venni a versenyt ellenfelünkkel.

Az U21-válogatott kerete

Kapusok: Banai Dávid (Újpest), Nagy Gergely (Dunaújváros)

Mezőnyjátékosok: Botka Endre (Kecskemét), Angyal Zsolt (Haladás), Jagodics Bence (Pápa), Zsirai Martin (Haladás), Szilvási Péter (Greuther Fürth II, német), Kocsis Gergő (Videoton FC), Kovács Dávid (Gyirmót), Hangya Szilveszter (Dunaújváros), Holdampf Gergő (Újpest), Kleinheisler László (Videoton FC), Hudák Martin (Puskás Akadémia), Bese Barnabás (MTK), Novák Csanád (Kecskemét), Tóth Barna (Újpest), Prosser Dániel (Honvéd)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik