Nemzetközi foci

Egygólos vereség Norvégiában

A magyar U20-as válogatottunk 2-1-es vereséget szenvedett a norvégok egy évvel idősebbekből álló csapata ellen Drammenben.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Norvégia U21 – Magyarország U20 2-1 (2-0)
Drammen
Magyarország: Leindler – Csábi (Medgyes, 79.), Lorentz (Asztalos, a szünetben), Bobál D., Tamás K. – Berecz (Bereczki, 68.), Nagy D. – Kővári (Osváth, a szünetben), Vida, Varga Sz. (Makrai, 79.) – Bobál G. (Mervó, a szünetben). Szövetségi edző: Szalai László
Gólszerzők: Gröner (23.), Lundemo (31.), illetve Nagy D. (81.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az U20-válogatott lejátszotta első felkészülési mérkőzését a nemrégiben kinevezett új szakvezető, Szalai László irányításával. A csapat vasárnap érkezett meg Drammenbe, a norvégok elleni felkészülési meccs helyszínére, ahol a házigazdák U21-es csapata volt az ellenfél.

A műfüves pályán lejátszott összecsapás első negyedórájában egyik fél sem tudott mezőnyfölényt kiharcolni, egy-egy veszélyesebb akció futott mindkét oldalon, komolyabb gólveszély nélkül. A 23. percben egy szabadrúgást követően a magyar védők lába előtt elcsúszott a labda, Jonas Gröner csapott le rá, és nyolc méterről a bal sarokba lőtt (1-0). A mezőnyben a folytatásban is egyenrangú volt a két válogatott, de a norvégok határozottabbak voltak a kapu előtt, és a 31. percben megszerezték második találatukat is: egy védelmi hibát követően Marius Lundemo gyűjtötte be a labdát a tizenhatosunk előterében, majd húsz méterről a bal alsó sarokba lőtt (2-0). Az utolsó negyedórában jóval aktívabb volt a magyar válogatott, a legközelebb Kővári Róbert lehetőségénél jártunk a szépítéshez is, de a pécsi támadó a jobbösszekötő helyéről, 14 méterről centikkel a kapufa mellé lőtt.

A második félidőben cserejátékosok is lehetőséget kaptak a bizonyításra, de a szépítőgól váratott magára. A norvégok többet birtokolták a labdát, igaz, szinte kizárólag a felezővonal környékén járatták a labdát, és helyzeteket sem alakítottak ki. Az utolsó tíz percre feljavult a játékunk, és a 81. percben sikerült szépítenünk is: Makrai Gábor beadása után Nagy Dominik a kapunak háttal állva átvette a labdát, beforgatta védőjét, majd 14 méterről a bal alsó sarokba lőtt (2-1). A hajrában adódott lehetőségünk az egyenlítésre is, de ezek kihasználatlanok maradtak, a norvégok 2-1-re megnyerték a találkozót – tudósított az MLSZ honlapja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik