Hírek

Hajnalban sorsolják az U20-vébét

Kedd reggel kiderül, melyik csapatokkal kerül azonos csoportba a magyar válogatott az új-zélandi tornán.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Február 10-én, kedden, magyar idő szerint reggel fél 6-kor kezdődik az U20-világbajnokság csoportjainak sorsolása az új-zélandi Aucklandben található Sky City Convention Centre-ben. A tornára május 30. és június 20. között kerül sor, és a hat európai résztvevő között ott lesz a magyar válogatott is, amely a tavalyi, hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokság kvalifikálta magát azzal, hogy csoportja harmadik helyén zárt. Akkor még Mészöly Géza irányította a csapatot, most viszont már Szalai László az edző.

Összesen 24 együttes indul a vébén, ezeket hat darab négyes csoportba osztják be. A csoportok első és második helyezettjei jutnak tovább, sőt a harmadikok közül is továbbléphetnek négyen az egyenes kieséses szakaszba. A csoportban azonos pontszám esetén a gólkülönbség, majd a több szerzett gól, az egymás elleni eredmény, illetve sorsolás dönt.

A mérkőzéseknek Wellington, Auckland, Hamilton, Dunedin, New Plymouth, Christchurc és Whangarei ad otthont, a döntőt Aucklandben rendezik. A FIFA honlapján található tájékoztató szerint a tornán az 1995-ben, vagy később született játékosok vehetnek részt.

Az U20-világbajnokság résztvevői

Dél-Amerika (4): Argentína, Brazília, Kolumbia, Uruguay

Óceánia (2): Fidzsi, Új-Zéland

Ázsia (4): Észak-Korea, Katar, Mianmar, Üzbegisztán

Európa (6): Ausztria, Magyarország, Németország, Portugália, Szerbia, Ukrajna

CONCACAF (4): Egyesült Államok, Honduras, Mexikó, Panama

Afrika (4): márciusban, az Afrika-bajnokságon dől el

Olvasói sztorik