Nemzetközi foci

Telkiben készül az U20-válogatott

Szalai László szövetségi edző 19 játékossal dolgozhat együtt – három légióst nem engedett el klubja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A május végén kezdődő új-zélandi világbajnokságra készülő U20-válogatott vasárnaptól csütörtökig készül együtt az MLSZ edzőközpontjában, Telkiben.

A Szalai László vezette együttes januárban másfél hetet töltött el a spanyolországi La Mangában, ahol a szakmai stáb kemény munkára fogta a játékosokat, napi három edzés szerepelt a programban. Az idei felkészülés második állomása vasárnap kezdődött meg, a kerettagok fizikai felméréssel kezdtek, majd a spanyol időszakhoz hasonló ritmusban folytatják a munkát.

A keret ezúttal 19 fős, de Szalai László figyelembe vette a klubok kéréseit, ezért van néhány labdarúgó, aki csak az első napokban vesz részt az összetartáson, míg mások csak az edzőtáborozás második felére csatlakoznak az együtteshez. A külföldön játszó futballisták közül Vida Krisztofer, Kecskés Ákos és Polgár Kristóf tagja a keretnek, de Kalmár Zsoltot, Varga Szabolcsot és Tamás Krisztiánt nem engedte el klubcsapata az összetartásra.

Szalai László szövetségi edző az MLSZ honlapján elmondta: a munka ott folytatódik, ahol La Mangában befejeződött, az erőnléti edzések mellett a tervezett taktikai elemek gyakorlása kerül terítékre. Az edzőtáborozást csütörtökön felkészülési mérkőzéssel zárja a válogatott, a Bp. Honvéd élvonalbeli csapata lesz az ellenfél.

A válogatott kerete:

Kapusok: Székely György (Újbuda), Dániel Csaba (Dunaújváros)

Védők: Asztalos Dávid (Ajka), Osváth Attila (Szigetszentmiklós), Kecskés Ákos (Atalanta, olasz), Marcsek Ákos (Vasas), Polgár Kristóf (Liverpool, angol), Nagy Ádám (Győri ETO)

Középpályások: Gera Dániel (MTK), Berecz Zsombor (Vasas), Mervó Bence (Győri ETO), Pongrácz Viktor (Lombard Pápa), Madarász Márk (Gyirmót), Németh Márió (Haladás)

Támadók: Bobál Gergely (Gyirmót), Kővári Róbert (Pécs), Vida Krisztofer (De Graafschap, holland), Bereczki Dániel (Debrecen), Balogh Norbert (Debrecen)

Olvasói sztorik