NB I

Hemingway: Mátyus egy bohóc

A kispestiek tulajdonosa szerint olyan edzőkre, mint a Nyíregyháza trénere, nincs szükség. Azt is elmondta, miért rúgta ki a nemzetközi igazgatót a klubtól.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

„Bohócokra nincs szükség, az ilyen figurák ártanak a magyar futballnak. Ez az ember cirkuszt akart, nem hiszem, hogy aljas megfontolásból hazudozott volna” – mondta George F. Hemingway a DigiSport televízió hétfő reggeli műsorában.

A kemény szavak Mátyus Jánosra, a Nyíregyháza vezetőedzőjére vonatkoztak. Mátyus már a két csapat találkozója előtt üzent Hemingwaynek, a Paks elleni meccsük sajtótájékoztatóján. Azért neheztelt rá, mert szerinte Hemingway akadályozta meg, hogy azt a mérkőzést elhalasszák, így a Szpari tartalékosan, a tartalékkapust is a mezőnyben játszatva volt kénytelen pályára lépni.

Hemingway elutasította ezt a vádat és nagyon odamondogatott Mátyusnak a tévéműsorban. „Tudom, hogy a pro licences képzéseken észt nem osztanak, de egy profi edzőnek meg kell tanulni felelősségteljesen nyilatkoznia. Ez is a magyar futball nagy problémája. Egy Garami Józsefre, egy Supka Attilára büszkék lehetünk, a Mátyushoz hasonló figurák kapcsán viszont el kell gondolkodni, hogyan osztják a licenceket” – fogalmazott a Honvéd első embere.

A beszélgetés során azt is elárulta, miért menesztette a felkészülés vége felé Fabio Cordellát, a Honvéd nemzetközi igazgatóját. Mint mondta, az olasz szakembernek a korábbi edzőre, Csábi Józsefre tett negatív kijelentései miatt kellett távoznia. Csábit Hemingway jó edzőnek tartja, más kérdés, hogy még Cordella előtt kirúgta őt is…

Olvasói sztorik